„Za ním však jeli další lidé, mezi nimi i policista Marek Jebavý z milovického obvodního oddělení. S dalšími třemi lidmi poskytli muži první pomoc a přivolali záchranku. Muže se podařilo probrat z bezvědomí," popsala situaci policejní mluvčí Petra Potočná.

Tím však práce pro policistu, který byl v té době mimo službu a na cyklostezce se pohyboval na bruslích, zdaleka neskončila. Po odvezení muže záchrankou se postaral i o jeho kolo. „Zjistil, kde bydlí jeho rodiče a bicykl jim dopravil," řekla Potočná.

Ilustrační foto.
Nejčastěji pijí řidiči v létě. Nabízíme rekordmany

Zraněný muž je v této době už v pořádku a svému zachránci poslal děkovný mail. „Chtěl bych Vám poděkovat za pomoc nebo spíše záchranu na cyklostezce a následné přivolání záchranky. Také si nesmírně cením, že jste se mi postaral o Garyho (kolo) a předal ho mému otci. Jsem tedy rád, že jste to byl právě Vy, kdo mi pomohl a zachoval se čestně. Já být ve Vaší kůži, zachoval bych se úplně stejně, ale nemyslím si, že by to bylo v našich končinách pravidlem," píše vděčný cyklista.

Zároveň si uvědomuje, že mohl dopadnout mnohem hůře. „Mohl jsem tam zůstat, klidně i bez pomoci, dokladů nebo Garyho. Tak doufám, že tento Váš dobrý skutek nebude po zásluze potrestán, ať se Vám daří! Já vím, že to berete jako samozřejmost, ale opravdu děkuji!" uzavřel vyléčený muž.

Na cyklostezce mezi Poděbrady a Nymburkem dochází k nehodám cyklistů i bruslařů relativně často. Některé z nich skončili i vážným zraněním, zasahovat musel dokonce i vrtulník. Proto policisté vyzývají všechny cyklisty a bruslaře, aby nosili helmy, protože právě úrazy hlavy po pádu bývají těmi nejtěžšími zraněními.

Vyšetření cukrovky. Ilustrační foto.
IKEM hlásí objev: cukrovka je pryč během několika minut