K ohni, který byl ohlášen deset minut po šesté večer, nejprve vyrazili profesionální hasiči ze stanic v Hořovicích a v Berouně i příslušníci jednotek tří dobrovolných sborů: ze Zaječova, Komárova a Žebráku. Že je zle, věděli hned od počátku. Už cestou k zásahu dostali upřesňující zprávu, že požár se rychle vzmáhá a majitelka je stále uvnitř, připomněl Jaroslav Gabriel z centrály středočeských hasičů. „Druhému obyvateli domu se podařilo včas dostat mimo nebezpečí. Požár se mezitím rozšířil na střešní konstrukci,“ doplnil. Hned po příjezdu se první jednotky zasahující v dýchací technice pustily do hledání ženy; další pak zahájily hašení pomocí tří vodních proudů. Bohužel bylo pozdě: ženu hasiči nalezli už bez známek života.

Ilustrační foto
Největší středočeská zločinnost bují v okolí Prahy

Na pomoc si středočeští hasiči pozvali také kolegy ze sousedního Rokycanska. K zajištění plynulé dodávky vody povolal velitel zásahu ještě cisternové vozy ze Strašic, Mýta a Zbirohu. Hašení nebylo jednoduché. „Společně s rozebíráním střešní konstrukce pro zabránění šíření požáru pokračovaly také hasební práce z výškové techniky. Při hašení byla nalezena dvoukilogramová tlaková láhev, která byla vynesena a ochlazena. Za hodinu od příjezdu prvních hasičů byl požár lokalizován,“ přiblížil Gabriel okolnosti zásahu. 

Připomněl současně, že do akce se zapojili i hasiči, nejeli přímo k požáru. Při případ dalšího zásahu na Hořovicku dočasně přejelo z Berouna do Zdic menší auto primárně určené k zásahům u dopravních nehod na dálnici D5. Zálohu na výjezdové stanici přímo v Hořovicích zajistila hostomická dobrovolná jednotka. Takový postup hasiči v případě vážnějších událostí volí i v Berouně; při masivnějším výjezdu tamějších profesionálních hasičů se na jejich základnu přesouvá dobrovolná jednotka z Králova Dvora.

Zásahem hasičů se podařilo uchránit hodnoty vyčíslené na milion korun. Místní dobrovolná jednotka zůstala dohlížet na místě požáru až do rána.

Ilustrační foto
Rozmary počasí zaměstnaly hasičské pily i svaly