Meteorologové vydali výstrahu před náledím, která platí v neděli od druhé hodiny po půlnoci až do deváté dopolední, a to pro všechny české kraje a Vysočinu. Varování tedy platí i pro jízdy k sousedům – včetně cestování do hlavního města. 


„Může to přijít,“ přikývl řidič Martin Kukačka. Poté, co si ho kamarádi dobírali otázkami, kde nechal svého bílého koně (na němž měl přece podle pranostik přicválat – a nikoli s koňmi pod kapotou) projížděl v sobotu před šestou večer v Ořechu na Praze-západ kolem hodin s teploměrem. A nemohl přehlédnout, že na displeji červeně svítí pouhé čtyři stupně Celsia.  „Auto ukazovalo i míň – chvílemi to spadlo i na trojku. Fičel přitom tak ledový vítr, že se určitě ještě ochladí,“ konstatoval. S tím, že měl pocit, že tenhle vichr se už určitě „otřel o sníh“.

Ilustrační foto
Češi mají naději žít déle než Slováci, více se však rozvádějí, říká průzkum


Další zimní rozmary na sebe navíc nemusejí nechat dlouho čekat.  A ano – skutečně včetně sněžení. Jestliže pohled na bílé nadělení zažívaly některé středočeské oblasti už před pár dny, již na sklonku neděle by se to mohlo zopakovat – a to v mnohem širším měřítku. Sněžení není vyloučeno ani v nižších polohách; uprostřed noci ani pondělí ani v nížinách.

AUTOTRAKČNÍ LEHÁTKO může každému nabídnout uvolnění po stránce fyzické i mentální. Dochází k odpoutání přitažlivosti zemské. Všechny buňky, které jsou zatížené zemskou přitažlivostí, se mohou uvolnit.
Čínské léčitelství jako zdravotní obor? Senátoři ho chtějí zrušit


S nočními teplotami kolem nuly, jež jsou v tomto ročním období běžné, je pak třeba počítat i v dalších dnech.