Policisté totiž nepotvrdili, že nehoda, k níž došlo před půl devátou zhruba půl kilometru za zastávkou v Debři, měla přirozené příčiny a začali pracovat hned s několika variantami, a to včetně provokace či teroristického útoku.

Podle některých médií se na místě rovněž našel text psaný v arabštině, to ovšem policejní mluvčí Lucie Nováková nepotvrdila: „Pár předmětů, co se na místě našlo, je předmětem šetření," řekla.

Pilotovi, který nouzově přistál u Bezděčína, pomohli místní.
Pilot nouzově přistál v poli, na silnici mu pomohli místní

Ke srážce došlo v nepřístupném terénu, kde se ke kolejišti svažuje zalesněná stráň. Pro běžnou techniku bylo místo nepřístupné, proto si věc převzali hasiči ze Správy železniční dopravní cesty.

Událost okamžitě vyvolala obrovskou diskuzi na sociálních sítích, kde začaly zaznívat „zaručené" informace o podrobnostech nehody. Do věci se proto vložil dokonce i ministr vnitra Milan Chovanec, který podotkl, že zatím „není zřejmé, zda jde o běžnou nehodu, záměrnou provokaci, nebo pokus o teroristický čin", a vyzval veřejnost, aby se nenechala zmást spekulacemi a vyčkala na relevantní informace.

Autobus skončil vedle silnice na pravém boku opřený o břízu.
Autobus plný školáků havaroval u Vlkavy. Zranilo se sedm dětí