Přestože je některými lidmi nazývána přeběhlicí, za svým rozhodnutím si pevně stojí a Kladeňákům vzkazuje, že její krok byl nezbytný proto, aby mohla naplňovat předvolební sliby svojí strany.

„K tomuto kroku jsme přistoupili jako většina zastupitelů zvolených za 
TOP 09, protože jsme šli do voleb se středopravou politikou. Tím, jaká vzniká na kraji koalice, máme možnost naplňovat program, který chceme," naznačila Michaela Vojtová.

„Osobně si nedovedu představit, že po mně vlastní strana chce, abych šla do opozice s komunisty a se sociální demokracií, kteří dosud osm let na kraji vládli. Já to celou dobu kritizuji a najednou si s nimi mám sednou do opozičních lavic a hlasovat 
s nimi pro jízdenky zadarmo?“ zdůraznila Vojtová, která na rozdíl od vedení vlastní strany cítí, coby rebelka, podporu velké části členské základny TOP 09.

Podpora středopravé politiky

„My tři rebelové, jak nás nyní nazývají, máme podporu většiny členů a jestli nás za to vedení strany vyloučí, je věc druhá. Kladeňáky jsem byla zvolena proto, abych podporovala středopravou politiku a myslím si, že mám velkou šanci na kraji pro Kladno něco udělat.

„Vzhledem k tomu, že jsme se dosud ještě nebavili o personálním obsazení některých oblastí, nerada bych předjímala a prozrazovala věci, které ještě nebyly zveřejněny. Během týdne budeme jistě vědět více,“ řekla Michaela Vojtová.

Díky tomu, že se celý život zabývá ekonomií, která prostupuje každým oborem, ať už se dotýká dopravy, kultury či životního prostředí, ráda by se svému zaměření věnovala i na kraji. „Kladensko má velký problém s dopravou a dalších nezodpovězených otázek je zde opravdu hodně. Jsem přesvědčena o tom, že pro Kladno a okolí může právě tato koalice udělat něco, aby to bylo opravdu znát,“ uzavřela Michaela Vojtová. 

Čtěte také: Starosta Kolína získá na kraji rezort bezpečnosti a cestovního ruchu