Více vláhy napršelo především v jižních oblastech kraje. Dramatické momenty však nastaly na Praze-východ. U Brandýsa nad Labem-Staré Boleslavi v sobotu večer postupně spadly tři stromy, z nichž jeden zasáhl i stan v kempu. Naštěstí nikdo nebyl uvnitř; událost se tak obešla bez zranění.

K odstraňování spadlých stromů byli hasiči přivoláni také na dalších místech – během podvečera a večerních hodin třeba v Borku rovněž na Praze-východ, u obce Hředle na Berounsku, ve Voticích na Benešovsku, na Kolínsku u Českého Brodu nebo v lokalitě Běrunice na Nymbursku. V neděli hasiči odstraňovali stromy v Kněžmostu na Mladoboleslavsku a v Neveklově na Benešovsku.

Hasiči se však nevyhnuli ani zásahům spojeným s vedrem a suchem. V sobotu večer bylo třeba hasit porosty u Kostelce nad Labem na Mělnicku, u Nymburka – a také lesy: na Příbramsku u obcí Rosovice a Jince i u Kolína. V neděli pak hořel les u Sedlčan na Příbramsku či porosty v Zásmukách na Kolínsku – zde dokonce opakovaně – nebo v lokalitě Kochánky na Mladoboleslavsku. Vůbec nejvíce však hasiče zaměstnávaly zásahy u dopravních nehod.

Ilustrační snímek.
Sinice na koupalištích: teplo situaci nezlepší
Ilustrační foto.
Do lomu Malá Amerika spadl muž. Zasahovaly dva vrtulníky