Celý název, který Klub českých turistů dal chystané sérii akcí, zní „Středočeská desítka speciál aneb 100 let republiky, 130 let v pohybu“. Je tedy zřejmé, že cílem je oslavit hned dvě výročí naráz. Tak docela pravda to ale není. Jsou tři. Sto let republiky, 130 let Klubu českých turistů – KČT – a ještě 15 let od vzniku Středočeské oblasti KČT.

Soud. Ilustrační foto.
Kauza údajného trýznění bezdomovců dospěla do finále

K sérii deseti pochodů, které už mají tradici právě pod označením Středočeská desítka, tak středočeští turisté připojí ještě pět dalších. Tentokrát jich nabídnou 15. A v rámci oslav představí pochodníkům množství atraktivit, které rozhodně stojí za vidění a za návštěvu. Pro letošní rok zvolených tak, aby nabídly propojení s aktuálními historickými výročími.

Akci kraj podpořil stotisícovým příspěvkem. Aktivní trávení volného času a poznávání krás regionu je výborná kombinace, chválí středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO). Zdůraznila navíc, že tohle není první vzájemný kontakt. „S Klubem českých turistů spolupracujeme už několik let – a jsme rádi, že i prostřednictvím Středočeské desítky speciál můžeme přispět dalším střípkem do mozaiky akcí připomínajících 100 let od vyhlášení samostatného Československa,“ poznamenala.

Ilustrační foto.
Jak odrhnout děti od počítačů? Pomocí dějepisu v mobilu!