Naznačila, že bude moci zúročit i to, co se naučila na dosavadním postu. „Práce na krajském úřadu byla cennou zkušeností, kterou budu moci využít i v mé pracovní kariéře,“ konstatovala.

Na nové obsazení ředitelského postu bude vyhlášeno výběrové řízení; stát se tak má podle vyjádření tiskového oddělení sekretariátu hejtmanky „v dohledné době“. Do jeho ukončení bude stát v čele úřadu muž, kterého Černá pověřila vedením – její dosavadní zástupce pro oblast veřejné správy Jiří Holub. Stejně jako ona má právnické vzdělání a titul JUDr.

Ani po odchodu Černé z úřadu však vzájemná spolupráce nekončí, připomněla v úterý hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO). „Vzhledem k jejím obsáhlým odborným zkušenostem, kterých si velmi vážíme, s ní budeme i nadále spolupracovat zejména v e-governmentu a oblasti informačních a komunikačních technologií,“ poznamenala hejtmanka.

Přednedávnem se středočeské hejtmanství rozloučilo také s mluvčím Pavlem Lochařem. Letitý rozhlasový a televizní reportér se vyjádřil v tom smyslu, že ho zlákala nabídka k návratu do médií – tentokrát s prací na manažerském postu. Výslovně zdůraznil, že v jeho případě se jednalo o déle připravovaný krok, který se jen náhodou „sešel“ se změnami v krajské koalici, kdy hnutí ANO vypovědělo spolupráci dosavadním partnerům ze STAN, ODS a Nezávislým Středočechům; nově vládne společně s ČSSD a s podporou KSČM.

Krajský úřad Středočeského kraje v Praze.
Audit středočeské správy silnic, v souvislosti s nímž padla koalice, startuje
Krajský úřad Středočeského kraje v Praze.
Mluvčí středočeského hejtmanství odchází. Ne však kvůli změně v koalici
Ilustrační foto.
Zajímavé pronájmy bytů z trhu rychle zmizí. Pryč bývají během několika dnů