Peníze mají být uvolněny z finanční kapitoly krajského rozpočtu určené na regionální rozvoj, v níž jsou i prostředky na podporu cestovního ruchu. Právě k jeho oživení obě akce podle slov hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové přispívají. „Setkávají se s velkým zájmem návštěvníků, rádi je proto finančně podpoříme,“ konstatovala hejtmanka.

Středočeské pivní slavnosti, které vstupují do již sedmého ročníku, si vybudovaly velkou oblibu – byť na počátku byl kvůli jejich přípravě tehdejší hejtman David Rath (tehdy ČSSD) pod palbou politických oponentů. Letos se akce na letišti Velká Dobrá u Kladna uskuteční 23. června – a každému příchozímu lze garantovat, že bude muset pečlivě vybírat; nikdo nemá šanci vyzkoušet vše, co pro návštěvníky bude připraveno. Ochutnat totiž lze devadesát druhů piv! Ačkoli jde o „pivní akci“, připravena je zábava pro celou rodinu – vedle doprovodného programu nechybí ani atrakce pro děti. Rok co rok na krajské pivní slavnosti zavítá přes osm tisíc návštěvníků, kteří mají zájem především o regionální produkty.

Středočeský Gastrofestival se uskuteční na podzim v Lysé nad Labem; konkrétně od 5. do 6. října. Návštěvnicky oblíbená akce klade důraz na pokrmy připravené z regionálních potravin – a nabízí příležitost obdivovat jak umění kuchařských profesionálů známých jmen, tak i kuchtíků v pozici začátečníků: studentů středních škol. Ani zde tradičně nechybí řada hudebních vystoupení.

Ilustrační foto.
Kraj i jeho organizace zveřejní své zakázky. Kromě správy silnic
Ilustrační foto
Kraj se ptá Říčan: Kam odkloníte kamiony, které nechcete?