Podle prvních informací se jednalo o ženu, která byla místní a bydlela s manželem v domku relativně nedaleko kolejí. „K jejímu manželovi jsme přivolali krizového interventa," konstatoval policejní rada Marek Šmíd, který dohlížel na vyšetřování nehody přímo na místě.

Podle zatím zjištěných skutečností měla žena u kolejí ulehnout a nereagovala na zvukové signály z motorového vlaku. „Velmi pravděpodobně se jednalo o sebevraždu," potvrdil Šmíd. O jejich příčinách se zatím nikdo neodvážil spekulovat.

Ilustrační foto
Další mrtvá na kolejích. U Mlékojed zemřela mladá dívka

Ve vlaku cestovalo přibližně deset cestujících. Jeden z nich popsal událost následovně. „Projeli jsme přes přejezd a slyším, že třikrát troubíme. Tak jsem si říkal, že tam asi bude srna nebo nějaké zvíře v kolejišti. A pak jsme zabrzdili, žádný náraz nebo cuknutí jsem nepocítil," popsal nehodu jeden z pasažérů, kteří museli z vlaku vystoupit a zamířili k přejezdu u silnice. Někteří využili nabídky kolemjedoucích aut a vrátili se do Nymburka, další část čekala na slíbený náhradní autobus, který je měl dopravit do cíle v Městci Králové.

Nehodu vyšetřují jak policisté, tak drážní inspekce. „V tuto chvíli víme, že muž, který motorový vlak řídil, nebyl pod vlivem alkoholu," doplnil Šmíd.

Ilustrační foto
Nehody na přejezdech končí většinou tragicky