„Situaci monitorujeme, pokud to bude potřeba, zakročíme v mezích zákona,“ uvedla mluvčí benešovské policie Veronika Čermáková při otázce, zda je policie připravena na případný protest. Ten totiž někteří lidé předem ohlásili na Facebooku. Konat se měl ve formě technoparty. Nic takového se ale nestalo, i když protest se nakonec přece jen konal.

Před několika stagemi se tancovalo i v neděli před polednem.
Technaři louku u Poděbrad opouštějí

Zorganizovala ho skupina lidí, kteří svými zhruba patnácti automobily projeli krokem bez zastavení čtyřikrát kolem Čapího hnízda. Velkým armádním amplionem přitom vysílali směrem k místu svatby protibabišovské vzkazy.

Před kolonou jel černý terénní automobil, za kolonou zase policisté. Ti seděli přímo proti bráně Čapího hnízda a prostor monitorovali kamerou. Vzhledem k tomu, že od Tomic ke křižovatce se silnicí E55 cestáři instalovali přenosné značky zákaz zastavení od pátku 28. do neděle 30. července, auta novinářů stála zaparkovaná na vjezdech na pole.

Žurnalisté, kteří až na výjimky měli do Čapího hnízda vstup zakázaný, dlouhé hodiny posedávali a polehávali na trávníku vedle hlavní brány a čekali, zda se objeví novomanželé.

Rekreační areál Čapí hnízdo u Olbramovic na Benešovsku.
Babišovu svatbu má na Čapím hnízdě rušit technoparty