Od 111 delegátů získal 101 hlas. Místopředsedy pak byli zvoleni primátor Mladé Boleslavi Raduan Nwelati, Tomáš Vokurka z Příbrami, Tomáše Martinec z Mělníka, Pavel Pavlík z Benešova a Miroslav Bernášek z Kladna.

Skopeček nepochybuje o tom, že jeho úspěch souvisí i s podporou, kterou strana získala ve středních Čechách od voličů v rámci parlamentních voleb. „Pro nás je volební výsledek závazkem ještě usilovněji pracovat na tom, abychom dále rostli jako nejsilnější pravicová strana. Zdvojnásobení počtu středočeských poslanců za ODS naznačuje, že jdeme po dobré cestě,“ konstatoval staronový předseda.

Ilustrační foto.
Respiračních infekcí přibylo, chřipka se však nehlásí

Upozornil také, že do ODS znovu přibývají také noví členové. „Budeme hrát v celostátní i krajské politice jako opozice aktivní viditelnou roli. Jako první přicházíme do Sněmovny s návrhem sedmi zákonů, které naplňují náš program,“ poznamenal Skopeček. Strana chce podle jeho slov nabídnout „účinná řešení“ také lidem v městech a obcích – což znamená, že již začíná myslet na blížící se komunální volby. Nově zvolené vedení ODS v kraji bude podle předsedových slov také nabízet pomoc stranickým kandidátům v souvislosti s přípravami na senátní volby.

Na sněmu v Kutné Hoře středočeská ODS také volila nominace do vedení strany. Delegáti dali jasně najevo, že změnu dosavadního kurzu politiky si nepřejí. Pro předsednický post vyslovili podporu dosavadnímu lídrovi Petru Fialovi, nominaci na post řadového místopředsedy získal poslanec a starosta obce Líbeznice na Praze-východ Martin Kupka, který už také v nejvyšším vedení strany působí. Do Výkonné rady ODS byl nominován Jan Skopeček. Kupka se Skopečkem byli do říjnového zemětřesení v koalici vládnoucí Středočeskému kraji členy krajské rady, následně se v roli opozice stali nejhlasitějšími kritiky kroků současného vedení, které je v rukou ANO a ČSSD podporovaných komunisty.

Ilustrační foto.
Kvůli roztržení vlaku museli jet pasažéři autobusem
Ilustrační foto
Žije se tu nevalně, dostávají Středočeši zprávu o svém domově