Přesně to se tentokrát povedlo, připomněl ve čtvrtek krajský radní pro oblast zdravotnictví Pavel Pavlík (ODS). „Jsem rád, že se nám pro tento rok podařilo zachovat stávající síť pohotovostních služeb a rozšířit ji o zubní pohotovost na Benešovsku a Kladensku,“ konstatoval. S tím, že zejména na Benešovsku tato služba dlouhodobě chyběla, a tak zástupci kraje hledali možnosti a vedli jednání o tom, jak ji zajistit. Naopak se stomatologickou pohotovostí v Kladně to bylo méně komplikované. „Tato ordinace zajišťuje víkendové služby standardně – a po společném jednání došlo se souhlasem poskytovatele k zařazení do naší krajské sítě,“ uvedl Pavlík.

Oba policisté byli v Čelákovicích v rámci policejní výpomoci, jinak oba dva slouží v Ostravě. Nstržm. Aneta Samohýlová na Obvodním oddělení Ostrava Poruba  a kolega  nstržm. Filip Šrubař na Obvodním oddělení Ostrava Poruba 2.
Ve středních Čechách se stali hrdiny. Policisté z Ostravy zachránili život muži

Právě pracoviště zubních lékařů mají ve struktuře pohotovostí svébytné postavení. Poskytovatelé péče, kteří s krajem uzavřeli smlouvu, většinou zajišťují ošetření ve vlastních ordinacích. Přehled pohotovostí pak představuje seznam, kdy lze navštívit kterou adresu. Běžnou lékařskou pohotovost naopak většinou zajišťují nemocnice, a to ve svých stálých ordinacích vyčleněných k tomuto účelu, kam sloužící lékaři a sestry docházejí.

Seznam pracovišť pohotovostních služeb zveřejní krajský úřad poté, co bude financování schváleno zastupiteli.