Třebaže v klání podobnému klasické letní olympiádě doplněné ještě typicky hasičským soupeřením hodně bodovali favorizovaní domácí borci a ve skvělém světle se představili i Češi z reprezentačního týmu vyslaného Generálním ředitelstvím Hasičského záchranného sboru ČR, ani středočeská minivýprava se nevrátila bez medailí. Což je velký úspěch, jestliže v celkem 75 disciplínách soupeřilo o cenné kovy na sedm tisíc hasičů ze 65 zemí.

Ilustrační foto.
Nové lípy vysadí k narozeninám republiky

Středočeši (kteří kromě oficiální reprezentace byli v Koreji jedinými zástupci České republiky) se účastnili například soutěže Stair Run v běhu do schodů na přírodní stezce v horách, kde bylo třeba zdolat kilometrovou vzdálenost s převýšením 300 metrů, připomněl v sobotu Ladislav Holomčík z centrály středočeských hasičů. „Radek doběhl v obrovské konkurenci na 10. místě, Dušan kousek pod vrcholem doplatil na přepálené tempo – a honbu za nejvyššími stupni předčasně ukončil,“ konstatoval Holomčík. Sám Plodr lituje, že skvěle rozběhnutý závod nevyšel. „ Běželo se po čtveřicích a jedním z mých soupeřů byl i domácí hasič, který nakonec vyhrál. Ještě před závěrečnou čtvrtinou jsem na něj měl menší náskok – ale najednou jsem nemohl udělat ani krok a musel jsem vzdát,“ konstatoval.

Ilustrační foto.
Pytlák lovil u obce Železná, odešel však s prázdnou

Velmi slušné umístění získali oba středočeští borci v soutěži v silových a vytrvalostních disciplínách TFA (což je zkratka vycházející z anglického názvu překládaného jako „nejtvrdší hasič přežije“). „Ta samozřejmě patří na celých hrách k nejprestižnějším a zúčastňuje se jí i největší počet startujících,“ připomněl Holomčík. Právě zde budily velkou úctu výkony skvěle připravených domácích závodníků i členů týmu české reprezentace. I Středočeši se ale představili v dobrém světle. Kladiva vybojoval 15. místo, Plodr skončil na 29. příčce.

Mateřská škola ve Zdicích má nyní šest tříd s celkovou kapacitou 168 dětí.
Prioritou zdických zastupitelů bylo školství, kultura a sport

Berounský Plodr pak překvapivě získal bronzovou medaili v běhu na 10 kilometrů, k níž mu pomohl hlavně fenomenální závěr. Sám připouští, že na boj o přední příčky původně ani nepomýšlel. „Jenže ke konci jsem začal předbíhat jedno závodníka za druhým – a byla z toho dokonce placka v mojí kategorii,“ poznamenal. Z Koreje však nakonec přivezl i zlato. Ve volném dni se totiž přihlásil ještě na šachový turnaj – a ten doslova opanoval.

Ilustrační foto.
Dítě mělo stovky neomluvených hodin