„Na základě vlastní vyhledávací činnosti a za použití informací z analytického kamerového systému si středočeští celníci vytipovali ke kontrole osobní automobil BMW, který řídil devětatřicetiletý muž české národnosti,“ naznačila Matějková, že nález nebyl úplnou náhodou.

Na otázku, zda převáží nějaké omamné a psychotropní látky, řidič odpověděl záporně – prohlídka auta však přinesla jiná zjištění. V zavazadlovém prostoru celníci našli papírovou tašku a krabici zabalenou v černém igelitu, jež obsahovaly celkem 45 rostlin konopí. Pak se našly i věci připomínající nádobíčko konzumenta – a možná i dealera. „Ve vozidle na předním sedadle spolujezdce celníci nalezli batoh, který ukrýval igelitové sáčky, papírky, váhu – a tři sáčky obsahující sušenou rostlinnou látku, která vzhledem i zápachem připomínala marihuanu,“ konstatovala Matějková. S tím, že nálezy z kabiny i z kufru celníci zajistili.

Jedno i druhé už bylo prací pro policii, která řešení události převzala. Muž, který auto řídil, je podezřelý z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými látkami.

Ilustrační foto
Řidiči nechtěli čekat v koloně, na dálnici couvali ke sjezdu
Ilustrační foto.
Výstřel, který zranil seniorku v Kostelci nad Labem, nebyl jediný
Hasiči zachraňovali kočku ze sloupu telefonního vedení.
Na sloupu se číča „zasekla“. Pomohli mělničtí hasiči