Podle mělnické policejní mluvčí Markéty Johnové se pachatele podařilo zadržet jen několik desítek minut po činu. Pětadvacetiletá žena oznámila na tísňovou linku 158, že byla krátce po poledni znásilněna. „Šla na procházku po cyklostezce do Hořínského parku. V uších měla sluchátka a poslouchala hudbu, takže ani nepostřehla, že k ní zezadu přistoupil neznámý muž a pod pohrůžkou násilí ji natlačil dál od cyklostezky a znásilnil ji,“ vysvětlila Johnová s tím, že žena se velmi bála o svůj život. S mužem se snažila komunikovat, ale ten jí nerozuměl, protože nemluvil česky.

Ilustrační foto
Krvavý útok nožem žena přežila, strach však zůstává

Když ji po nějaké době nechal odejít a ona se přesvědčila, že ji nesleduje, přivolala policisty. „Několik hlídek, včetně psovoda se služebním psem, začalo okamžitě na základě zjištěného popisu po muži pátrat,“ řekla mluvčí. Během několika málo minut po oznámení byl podezřelý zadržen a převezen na policejní služebnu.

Kriminalisté sdělili šestatřicetiletému muži cizí státní příslušnosti obvinění ze zvlášť závažného zločinu znásilnění a teď mu hrozí trest odnětí svobody na dva až deset let. „Po provedení všech potřebných úkonů a na základě všech zjištěných skutečností, byl podezřelý obviněn,“ dodala Johnová.

Kriminalista podal podnět státnímu zástupci na vzetí obviněného do vazby. Soudce okresního soudu návrhu státního zástupce vyhověl a obviněný putoval od soudu rovnou do vazební věznice.

Ilustrační foto.
Další přepadení v Mělníku. Násilník zaútočil nedaleko autobusového nádraží