Svěřila jim, že jí muž většinou dvakrát v měsíci, když se pořádně napil, vyhrožoval smrtí. Měl totiž strach, že o ni přijde. „Když budeš chtít rozvod, zastřelím tě a pak zapálím dům," řval a mířil na ni legálně drženou zbraní. A před pár dny dokonce střílel, naštěstí mířil z okna domu na stěnu vedlejší garáže.

Podle policejního mluvčího Václava Tichého pak střelec nocoval v cele. O den později už byl sice na svobodě, domů se ale vrátit nemohl. Kriminalisté ho na deset dnů vykázali ze společné domácnosti. Je podezřelý z nebezpečného vyhrožování, za které může strávit až tři roky ve vězení.

V jeho domě bylo nalezeno devět zbraní, které teď čekají na závěry odborné expertizy.

V neděli skončila i černá můra jednatřicetileté ženy, k níž se její šestadvacetiletý muž choval jako zvíře. Týral ji od začátku minulého roku. Sprostě jí nadával a mlátil ji. Bez špetky soucitu. Na její záda, ruce a nohy dopadaly jeho pěsti, fackoval ji do obličeje a ve chvíli, kdy po silné ráně spadla na zem, do ní kopal. Dokonce jí i zlomil ruku.

„Loni po hádce v autě zastavil, vytáhl ženu ven a hodil do příkopu. Pak jí nakázal, ať si zase nastoupí. Když se mu zdálo, že je příliš pomalá, tak ji napadl, až jí pohmoždil žebra," řekl o drsném výletu Tichý.

Muž je podezřelý z týrání osoby žijící ve společném obydlí, za které ho soud může poslat až na osm let do vězení.