Poctivost se stále vyplácí

Brandýs nad Labem - Stará Boleslav - Policisté z ÚOP Praha venkov východ 30. listopadu ocenili školáka. Konkrétně teprve třináctiletého Šimona A., který během Svatováclavských slavností 28. září našel na chodníku několik set korun. Ani na chvíli nezaváhal a nalezené peníze předal policejní hlídce, která dohlížela na poklidný a bezpečný průběh zmíněných slavností. Šimon za svoje příkladné chování převzal od policistů drobné dárky jako poděkování za svůj čin.

Přišel o Superba

Unhošť - Neznámý pachatel v době od 1. prosince 20.30 hodin do 3. prosince 19 hodin odcizil v Unhošti v ulici U Sadu legionářů automobil Škoda Superb 3T, registrační značky 5AL 9460, černé barvy. Škoda byla vyčíslena na 1 milion korun.

Na hradecké dálnici D11 shořela v noci přepravovaná auta
Plameny ničící nákladní auta zatarasily průjezd po dálnicích

Z domu si odnesl 10 tisíc korun

Sadská - V pondělí přes den se do domu v Sadské dostal přes balkonové dveře zloděj. Odnesl si volně odložených 10 tisíc korun. K tomu objevil v peněžence ještě 55 euro a 10 chorvatských kun. Přibral i dvoje hodinky v hodnotě 1 500 korun. Celkově tak napáchal škodu za 16 tisíc. 

Náklaďák boural do smyku

Jiřice - Další nehoda se stala na obávaném úseku mezi Jiřicemi a Benátkami nad Jizerou. Osmadvacetiletý šofér nákladního auta dostal smyk, vyjel vpravo mimo silnici. „Narazil do náletových dřevin a dopravní značky. S lehkým zraněním byl řidič transportován do vinohradské nemocnice,“ řekla policejní mluvčí Petra Potočná. K nehodě došlo v pondělí před polednem. Dechová zkouška na alkohol byla negativní, škoda na autě je podle policie asi 150 tisíc korun.

Auto skutečně není trezor

Kladno - V pondělí oznámil na policii v Kladně šestatřicetiletý muž, že během noci ze 3. na 4. prosince se neznámý pachatel vloupal do jeho vozidla, které bylo zaparkováno v Kladně v Arbesově ulici. Zloděj poškodil pravé přední dveře a střechu u osobního automobilu Chevrolet Aveo a pravděpodobně pomocí provázku otevřel dveře vozu. Z čelního skla odcizil kameru s paměťovou kartou za 2 500 korun. Policisté proto stále řidiče upozorňují, že by neměli nechávat ve voze cenné věci. Provádějí i preventivní obhlídky v těchto dnech třeba na parkovištích velkých nákupních center v celém kraji.

Ilustrační foto
Řidič měl lákat děvčátko do vozu