Ke strachu se navíc přidal i fakt, že v posledních týdnech byly přímo v Mělníku, vzdáleném jen osm kilometrů, přepadeny už dvě ženy. Oba noční letní případy však kriminalisté řeší nezávisle na sobě jako loupeže. Deníku to potvrdila i mělnická mluvčí.

Policie zadržela podezřelého z útoku ihned po napadení ženy. Čtyřiadvacetiletý muž, který pochází z nedalekých Tupadel, napadl minulou sobotu svou osmadvacetiletou přítelkyni v Liběchově. 

Ilustrační foto.
Další přepadení v Mělníku. Násilník zaútočil nedaleko autobusového nádraží

Středočeská policejní mluvčí Marcela Pučelíková další podrobnosti už ale neprozradila s vysvětlením, že příčiny krvavého ataku stejně jako další okolnosti případu kriminalisté zjišťují. Podle Policejního týdeníku žena utrpěla vážná zranění. Na místo proto okamžitě spěchal vrtulník pražské letecké záchranné služby, který pacientku přepravil do jedné z pražských nemocnic. 

V Tupadlech jsou lidé přesvědčeni, že žena útok nepřežila. Podle pana Josefa byla domnělá mrtvá žena milenou útočníka. „Byl s ní dokonce na tupadelské akci k vítání léta na hřišti, už tam se oba hrozně hádali,“ vypráví pan Josef, který odmítl sdělit své příjmení. „Měl za ní v tu sobotu jet do Liběchova, kde stanovali. Rybáři tam pak slyšeli hádku a řev a volali policisty. Ještě než přijela hlídka, tak se k nim doplazila zakrvácená ta holka. Nemohla mluvit, protože jí podřízl hrdlo,“ vyprávěl pan Josef z Tupadel sotva pár metrů od domu, kde údajně útočník bydlel. 

Podle vyprávění muž zanechal pobodanou ženu svému osudu a klidně odjel domů. Tam se osprchoval a teprve potom sám zavolal policii, že se stalo něco hrozného. „Prý nemohla mluvit, jak byla podřezaná a musela policistům napsat na papír jméno útočníka,“ dodal pan Josef.

Ilustrační foto.
V Liběchově někdo pobodal mladou ženu
K výbuchu, patrně tlakové lahve, došlo krátce po sedmé hodině ranní. Dům se následně vznítil.
Po výbuchu zůstaly z domu ohořelé trosky