Podle výpovědí svědků, si majitel tmavě modré dodávky právě kupoval svačinu v potravinách na náměstí. Když zjistil, že do kabiny jeho vozu usedá cizí člověk, vyběhl z obchodu. Nelítostný zloděj se ale zadržet nedal a za cenu nejvyšší s autem ujel.

"Přicházela jsem do obchodu a před ním už byl hlouček lidí. Neviděla jsem, co se stalo, ale nad zraněným mužem už byli sklonění zachránci a pokoušeli se intenzivně o masáž srdce. Byl to otřesný zážitek a do smrti to budu mít před očima, jak ještě vedle pána ležely vysypané rohlíky ze sáčku," řekla žena, která šla kolem.

Jak Kladenskému deníku řekl službukonající strážník velvarské městské policie, na místě byli prakticky do dvou minut. "Byli jsme opodál na úřadě, když se to stalo. Okamžitě jsme běželi na místo. Už pomáhali první lidé. Podle prvotního odhadu bylo zraněnému muži kolem třiceti let. Byl velice zakrvácený a měl řadu pohmožděnin. Zahájili jsme masáž srdce, ale stále nejevil známky života. Poté nás v akci vystřídal pan lékárník Mlynář. Následně přijeli záchranáři a těm jsme zraněného předali. Dále jsme v místě regulovali dopravu," řekl strážník MP Velvary Michal Kobzáň.

"Pracuji v cestovce, naproti. Prakticky jen tři metry od toho, co se to stalo. Slyšela jsem jen velice silný výkřik a potom zvuk auta, které prudce vyrazilo z místa. Vyběhla jsem před cestovku a žádné auto už jsem neviděla, jen muže, který ležel obličejem na zemi, kolem něj byly vysypané rohlíky, taška i peněženka. Bylo to něco hrozného. Okamžitě jsem volala záchranku, ale nebyla jsem schopná ani dělat to, co mi říkají. Byla jsem v hrozném šoku.

Telefon s asistovanou pomocí jsem předala panu Svobodovi, který se na místě také hned objevil. Ve stejnou chvíli přiběhla i paní starostka a strážníci. Událost námi všemi velice otřásla. Navíc znám rodinu zemřelého pána. Byl to jedenatřicetiletý tatínek dvou malých dětí z nedaleké vesnice. Je to velká tragédie," řekla Ivana Longauerová z cestovní kanceláře. 

"Když jsem se potom podívala na čas volání záchranky bylo tam 9.11 hodin, což je obrácené datum narození mojí dcery. Jedenáctého září ale také není právě šťastné datum. Člověka až zamrazí," dodala žena.

"V půl čtvrté odpoledne jsme přijali informaci, že odcizené vozidlo bylo nalezeno odstavené na Mělnicku. Pachatele se zatím dopadnout nepodařilo. Případ si dále převzali krajští kolegové," potvrdila kladenská policejní mluvčí Michaela Nováková.

Autoři: Daniela Řečínská, Kateřina Husárová