Skokem z okna chtěl uniknout spravedlnosti devětadvacetiletý muž z Mělnicka, který ve čtvrtek stanul před Okresním soudem v Mělníku.
Chlap podezřelý z majetkových trestných činů využil nestřeženého okamžiku, kdy soudkyně policistům povolila, aby mu před rozhodnutím o vzetí do vazby sundali pouta. Během mžiku vyskočil z okna v prvním patře budovy.

Potvrdil to zastupující mluvčí mělnické policie David Schön. „Muž vyskočil z okna krátce před čtvrteční desátou hodinou. Pátrání po něm se vzápětí zúčastnilo téměř dvacet policistů z pořádkové, kriminální i dopravní policie, k nímž se připojil i psovod se psem," konstatoval policista a dodal, že po pár minutách měl podezřelý opět pouta na rukou.

Při úprku se devětadvacetiletý muž policistům, podle informací, které se Deníku podařilo zjistit, schoval v sídle nedaleké společnosti, kde měl údajně vykopnout dveře.

Policisté ho ovšem během chvilky s pomocí psovoda vypátrali. Při skoku z okna muž podle mluvčí mělnického soudu Gabriely Antonie Bártové utrpěl zranění, které si vyžádalo operační zákrok.

„V současné době je už po operaci a měl by být na cestě do nemocničního zařízení vězeňské služby, která sídlí na pražském Pankráci," přiblížila mluvčí soudu, podle níž bude trestní řízení vedené pro majetkovou činnost pokračovat.

Zatím není jasné, co podezřelému hrozí za útěk ze soudní síně. „Pokud by byl útěk kvalifikován jako trestná činnost, musely by orgány činné v trestním řízení sdělit jeho obvinění," poznamenala Gabriela Antonie Bártová.