Podle tehdejších informací se na zmizení dětí přišlo až s delším odstupem – a předloni se také objevovaly poměrně vášnivé debaty o tom, zda organizování pátrací akce následně nekomplikovaly rasistické předsudky, či snad jen pouhá lhostejnost k zoufalému počínání cizinek hledajících své děti. Přivolaní potápěči bohužel následně potvrdili ta nejsmutnější očekávání. Zachránit už nic nemohl ani policejní vrtulník s termovizí nasazený do pátrání.

Policie v souvislosti s případem navrhuje Okresnímu státnímu zastupitelství v Mělníku podat obžalobu na tři osoby, jež měly na děti dohlížet; na jejich matky a jednoho z otců.

Ilustrační snímek.
Rozuzlení loňského případu utonulých dětí se komplikuje

Už loni v létě, rok po tragédii, získal Deník od mělnického soudu informace, že cizinci obvinění v této kauze z usmrcení z nedbalosti odcestovali z České republiky a jsou nezvěstní. Problémy se také tehdy vyskytovaly kolem toho, že všichni stíhaní měli zvoleného jednoho obhájce, avšak jejich zájmy si podle slov mluvčího soudu Jindřicha Špergla vzájemně odporovaly. Roli obhájců nakonec musely skutečně řešit soudy.

Vietnamci uctili během pietní akce památku dvou utonulých chlapců v jezeře Lhota.
Matek si prý nikdo nevšímal. Pohřeb utonulých vietnamských chlapců bude v úterý