„Policisté z obvodního oddělení Neratovice zahájili v těchto dnech úkony trestního řízení pro možné podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví, a to v souvislosti s případy oznámenými 21. února,“ potvrdil středočeský policejní mluvčí Pavel Truxa s upřesněním, že na veřejně přístupném místě ve městě se měl neznámý muž obnažovat a uspokojovat před dvěma dívkami.

Podle zjištění Deníku k tomu mělo dojít pouhých sto metrů od školy a muž oblečený pouze v tričku měl přitom sedět ve voze, ke kterému děti lákal.

Ilustrační foto.
Obnažený muž lákal u neratovické školy k autu děvčátka a ženy

Policisté začali vzápětí po oznámení provádět potřebné úkony trestního řízení spočívající i v zajišťování možných důkazních prostředků, poznatků či vytěžování záznamů z kamerových systémů. „Důležitá budou také podaná vysvětlení obou dívek, a to i s ohledem na možný popis a ztotožnění osoby, která se měla tohoto protiprávního jednání dopouštět,“ uvedl Truxa.

Stejně jako u všech podobných případů policie i v Neratovicích přistoupila ke zvýšenému monitoringu a hlídkové činnosti.

Policisté vyzývají svědky, aby se ozvali

„Pro policisty jsou ale důležité také poznatky či svědectví dalších osob, které obnažujícího se muže viděly. Pokud se tedy někdo stal svědkem podobného jednání, případně tohoto muže v daném dni, tedy 21. února 2023, případně i v jiné dny na Neratovicku zaznamenal, ať kontaktuje policisty buď přímo v Neratovicích, nebo prostřednictvím linky 158,“ dodal Truxa a připomněl nutnost podobné případy okamžitě oznamovat, aby policie mohla bezprostředně reagovat.