Připomněla, že případem peněz, které zmizely z advokátní úschovy, se kriminalisté zabývali od února – a nyní zahájili stíhání 42letého muže a jedné právnické osoby. „Právě v únoru 2019, v okrese Mladá Boleslav, svěřil manželský pár do úschovy advokátní kanceláře nemalou finanční částku – 35 milionů korun – která měla být využita jako investice do výstavby bytového komplexu,“ upřesnila Schneeweissová. Poté, co z investice do bytového komplexu sešlo, měl stíhaný muž peníze vrátit. Jejich vlastníci je však nedostali.

Karavan po stáních v průmyslové zóně a u drahelických doků aktuálně stojí v babínském lese u obchvatu mezi Nymburkem a Poděbrady.
Nešťastný příběh rodiny z karavanu. Mladík je ve vazbě

„Dvaačtyřicetiletý muž, coby jediný jednatel a společník obviněné právnické osoby, předal advokátní kanceláři písemný pokyn k převodu finančních prostředků na jiný účet, než který byl uveden ve smlouvě o úschově – a jednal tak v rozporu s účelem, pro který mu byly finanční prostředky svěřeny,“ uvedla ve středu Schneeweissová. S dodatkem, že stopy po svém jednání se dotyčný snažil zakrýt převedením svého podílu firmy na jinou osobu.

Zpronevěry peněz ve středních Čechách
- Každoročně policie řeší v kraji několik desítek případů; jejich objasněnost je poměrně vysoká
- Loni středočeská policie zaevidovala celkem 79 těchto případů – a objasnit se z nich podařilo téměř 70
- K 30. září letošního roku policisté zatím zaznamenali 59 případů zpronevěry

Zdroj: Policie ČR

Ilustrační foto
Na boj s drogami jdou desítky milionů korun. Je to dost?