Jedenáct minut po čtvrté hodině ráno byli policisté přivoláni k slovnímu konfliktu dvou mužů, který se udál na jedné z říčanských ubytoven. „Když do pěti minut po oznámení na místo přijeli, nalezli na místě vážně zraněného muže, kterému začali okamžitě poskytovat první pomoc,“ sdělila mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková.

V Čakovicích v lese byla nalezena tři mrtvá těla.
V lesoparku u Čakovic v Praze našli tři mrtvé. Zřejmě jde o vraždy a sebevraždu

Policisté vážně zraněnému muži pomáhali až do příjezdu záchranářů. Ti si jej převzali do své péče a snažili se jej zachránit. Mladý muž však i přes intenzivní pomoc na místě zemřel.

Útočník se zamkl v jednom z pokojů

Mezitím se další hlídka vydala po útočníkovi pátrat. Do několika minut jej našla na jednom z pokojů, kde se zamkl. Policisté muže během chvilky za použití donucovacích prostředků zadrželi a umístili do policejní cely.

„Okolnostmi a motivem konfliktu mezi oběma muži se nyní zabývají krajští kriminalisté. Ti již v dané věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze zvlášť závažného zločinu vraždy,“ doplnila mluvčí.

Obvinění z vraždy a vzetí do vazby

V souvislosti s případem krajští kriminalisté sdělili v pondělí 28. listopadu obvinění pro zvlášť závažný zločin vraždy devětačtyřicetiletému muži, který měl po slovním konfliktu napadnout 28letého muže a způsobit mu zranění, která pro něho byla smrtelná. Současně kriminalisté podali podnět k návrhu vzetí obviněného muže do vyšetřovací vazby, aby se nevyhýbal trestnímu řízení.