„Ano, byl jsem s dvě hodiny starým negativním testem a respirátorem na legálním fotbalovém zápase s povolenou návštěvou diváků. Podotýkám, že jsem letos neměl žádnou dovolenou, natož zahraniční. Zdá se, že já smím být pouze doma,“ řekl Prymula pro Deník N. 

Premiér Andrej Babiš s ním krátce poté ukončil spolupráci. Serveru Novinky.cz předseda vlády sdělil, že je Prymula sice odborník na epidemie, ale postrádá sociální inteligenci. „Tohle je prostě opět špatně, vůči fotbalovým fanouškům, kteří nemůžou na stadion, i lidem, po kterých teď chceme, aby byli hlavně doma. Nemluvě o tom, že to zase působí papalášsky. Domluvili jsme se na ukončení spolupráce, protože tohle není možné,” řekl serveru.

Prymula, Dvořák, Mynář a další papaláši se obětovali a šli za nás na fotbal

Prymula přitom v minulosti musel rezignovat na post ministra zdravotnictví poté, co ho objektivy fotografů zachytily, jak opouští prostory uzavřené restaurace. Tehdejší ministr se sice hájil, že byl uvnitř na jednání, které se nekonalo v restauraci, ale v prostorách vyšehradské kapituly, to však její děkan vyloučil.

Na tribuně se během čtvrtečního utkání vyřazovací části Evropské ligy mezi Slavií Praha a Leicesterem objevila i další známá jména. Na fotografii, která se objevila na sociálních sítích, je kromě Prymuly vidět také šéf České televize Petr Dvořák, kancléř prezidenta Miloše Zemana Vratislav Mynář či europoslanec Alexandr Vondra.

Roman Prymula na zápase Evropské ligy SK Slavia Praha - Leicester
Papaláši na fotbale? Některé kluby mají jasno, jiné mlčí. Podívejte se

Vládní opatření však žádný z návštěvníků zápasu neporušil. Na utkání evropských pohárů se totiž vztahuje výjimka.