Hlavní silnice v městské čtvrti Blata dostaly nové povrchy, chodníky i vjezdy k soukromým objektům. Menší spojovací ulicemi mezi nimi jsou ovšem ve velmi špatném stavu. I po slabých deštích jsou všude louže a bláto, které místním komplikují život. Lidé se obrátili na radnici, aby našla nějaké východisko. „Je smutné, že v jedenadvacátém století jsou mezi domy na Blatech polní cesty," stěžoval si Jaroslav Havel z mělnických Blat.

Čtěte také: Uzavření mělnické nemocnice? Jenom fámy

Většina domů v této čtvrti má ale vchody na hlavní komunikace, které jsou už po rekonstrukci. Podle prvního místostarosty Milana Schweigstilla do malých spojovacích uliček ústí jen pár domů. „Víme o tom problému a snažíme se ho řešit, ale v rozpočtu na to zatím nejsou peníze," vysvětlil místostarosta, který celý projekt opravy silnic na Blatech převzal po svých předchůdcích na radnici. V tomto projektu se ale se spojovacími ulicemi nepočítalo. Teď město hledá další statisíce, aby lidem na Blatech ulevilo. „Zadali jsme už našim technikům, aby tento problém začali řešit prioritně. Pokusíme se peníze někde sehnat, ale slíbit to nemohu, nevím, jak se bude rozpočet vyvíjet," připustil Schweigstill s tím, že by rád v letošním roce povrchy ulic dokončil, aby město mohlo Blata opustit docela.

Takových rozbitých malých silnic je po Mělníku ovšem daleko víc a město není finančně schopno uspokojit všechny obyvatele města. Na Blatech se dlouho jezdilo na neupraveném povrchu, teď tam mají skoro všude nový asfalt. „Sice chápu nespokojené obyvatele z postranních ulic Blat, ale není reálné, abychom jim tam vybudovali chodníky," uzavřel první místostarosta.

Čtěte také: Klíšťata se probudila. Je nejvyšší čas na očkování