Podle zprávy Krajské hygienické stanice se zvýšil v sedmém týdnu letošního roku počet nemocných na 100 tisíc obyvatel především mezi lidmi v produktivním věku a mezi staršími nad šedesát let. Celkem ovšem nemocnost na Mělnicku klesla téměř o dvě procenta. S nejvyšší nemocností se stále potýká Příbramsko a nejlépe jsou na tom na Nymbursku.

„V sedmém kalendářním týdnu byl ve Středočeském kraji zaznamenán mírný pokles celkové nemocnosti akutních respiračních infekcí, a to o tři procenta. Celková nemocnost činila 2 009 onemocnění na 100 tisíc obyvatel,“ uvedla Dana Šalamounová, mluvčí Krajské hygienické stanice. Od začátku chřipkové sezóny evidují hygienici v kraji čtyřiadvacet závažných případů v souvislosti s onemocněním chřipkou a tři úmrtí. 

„Těžko říci jak se situace bude vyvíjet dál. Epidemie může skončit za dva týdny nebo může trvat až do jara,“ řekla Eva Kavalírová z krajské hygienické stanice a dodala, že na šíření respiračních nemocí má zásadní vliv chování lidí. „Nemocní by neměli chodit mezi lidi,“ připomněla hygienička.

Ilustrační fotografie.
Labská stezka představuje nového oficiálního cykloprůvodce pro letošní rok
Ilustrační foto
Dětskou pohotovost už Roudnice nemá. Zatím