Na místo se okamžitě sjely všechny složky záchranného systému, ale přes veškerou snahu záchranářů i svědků nehody mohl přivolaný lékař konstatovat jen smrt. To potvrdila i mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová. „Mladík bohužel utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ uvedla mluvčí.

Přivolaný vrtulník letecké záchranné služby dosedl na poli nedaleko železničního přejezdu v Kladenské ulici, ale nakonec odletěl prázdný.

Podle svědků tragické události si šestasedmdesátiletá turistka chtěla zkrátit cestu přes koleje těsně pod nelahozeveským zámkem.
U Nelahozevsi srazil vlak starší dámu, na místě zemřela

Někteří z očitých svědků dokonce tvrdili, že mladík kráčel po kolejích přímo proti vlaku na chráněném železničním přejezdu. Podle slov policejní mluvčí z Prahy – venkov západ Evy Hašlové vstoupil muž do kolejiště, kde ho srazila projíždějící nákladní vlaková souprava. „Příčiny a okolnosti nehody v současné době prošetřují mělničtí kriminalisté,“ dodala policejní mluvčí. Provoz na trati mezi Otvovicemi a Kralupy nad Vltavou byl zastaven.

Za poslední dva měsíce je to přitom v Kralupech a přilehlém okolí už čtvrtý případ, kdy vlak srazil osobu na kolejišti. Srážku ovšem přežil jen jediný muž.

Na konci června přišla o život na kolejích z Kralup směrem do Nelahozevse starší dáma, která si chtěla zkrátit cestu přes koleje těsně pod místním zámkem. I tady se záchranný vrtulník vracel prázdný. Šestasedmdesátiletá turistka o francouzských holích se rozhodla překonat zdejší dvojkolejnou trať, a to prý i přes nesouhlas dalších účastníků zájezdu, kteří jinak všichni chtěli použít nedaleký podjezd a podchod pod touto velmi frekventovanou železniční tratí.

Při překonávání druhé koleje ve směru na Kralupy se však přiřítil těžký vlak alternativního nákladního dopravce, který ženu srazil. Podle mluvčí středočeské záchranky Petry Effenbergerové se záchranáři snažili seniorku oživit dlouhé desítky minut. „Přes veškerou snahu a neustálou resuscitaci, musel lékař nakonec konstatovat smrt,“ uvedla Effenbergerová.

Koleje v místě nehody vedou podle vody a v blízkosti jsou stezky a tunely. Lidé zde přecházejí celkem často.

Po nehodě byl zraněný muž na kolejích při vědomí a se záchranáři komunikoval, i když utrpěl několik velmi vážných poranění.
Nákladní vlak srazil muže. Přišel o ruku

A týden předtím došlo k podobné události na kralupských kolejích nedaleko nádraží. Strojvedoucí nákladního vlaku právě vyjížděl z kralupské stanice a zahlédl na kolejích muže. Nebylo jasné, jak se na to místo dostal, ale střetu už zabránit nedokázal. Muž srážku přežil, přišel ale o část ruky a utrpěl několikačetné poranění na těle.

Na trati u Nelahozevsi došlo k neštěstí i v neděli 10. června. Sražený muž tehdy na místě zemřel. Nehoda zasáhla vlaky dálkové i regionální dopravy. Rychlíky čekaly v okolních stanicích na znovuotevření trati a nabíraly zpoždění několik desítek minut.

Smrtelné nehody na kolejích
- Duben 2017 – Sebevražda dvou šestnáctiletých dívek, které seděly na kolejích a čekaly na smrt.
- Květen 2017 - V ranních hodinách zemřel pod koly vlaku třiadvacetiletý mladík, týden před tím zemřela na kolejích mladá dívka. Vlak ji srazil mimo železniční přejezd. A na začátku měsíce asi kilometr dál zahynul jiný mladík.
- Červen 2018 - U Nelahozevsi našel smrt pod koly vlaku muž. Dva týdny po něm na stejné trati srazil vlak přecházející seniorku. V polovině měsíce pak nedaleko vlakového nádraží v Kralupech narazil vlak do mladého muže, který jediný střet přežil, i když přišel o část ruky.
- Srpen 2018 – Jedenadvacetiletý mladík zemřel v Kralupech – Minicích.

Úterní tragická nehoda motocyklu na kolejích nedaleko Velvar.
Motorkář nepřežil střet s vlakem na přejezdu