Autorka vlastní kolekci dětských kočárků, kterých má již přes šest set. Na renovaci tohoto velkého množství sama postupně pracuje a zařazuje do expozice v sále někdejšího kralupského podniku Barvy a laky, kde sídlí i její muzeum. Mezi další vystavované artefakty se řadí přibližně 1 600 panenek.

Objekt svého zájmu vystavovala už na řadě míst republiky. V roce 2015 přišla s nápadem vystavit své retro kočárky v domácím prostředí na prostranství před kralupskou městskou radnicí. Stalo se tak při jednodenním a zcela prvním srazu majitelů historických „dětských vozidel“, který se již stal každoroční tradicí. Pokud jde o šíři přehlídky, k podívání byly v Kralupech v uplynulých čtyřech letech postupně i kočárky ze zahraničí. Ty přivezli i z daleka někteří z návštěvníků, kteří přijali pozvání vystavovatelky na kralupskou akci.

Tentokrát sběratelka i četní přítomní návštěvníci přivítali ve svém středu Báru Štěpánovou. Tato česká herečka a moderátorka sama vlastní, jak uvedla, malou kolekci dětských panenek. Pozvání na akci přijala i proto, že nedaleko centra dolního Povltaví bydlí.

Venkovní expozice se i tentokrát těšila velkému zájmu Kralupanů. Konaly se tu i soutěže. Zajímavým prvkem se stala promenáda s kočárky, které řídily většinou ženy v dobových kostýmech. Ta měla velký ohlas hlavně u ženské části populace.

Setkání se spisovatelkou Barborou Walterovou Benešovou se po besedách v Mělníku uskutečnilo v Obecní knihovně Dobřichov na Kolínsku.
Autorské čtení spisovatelky zakončila autogramiáda
V sobotu 18. května byla na pozemku Husova domu slavnostně odhalena pamětní deska M. R. Štefánika
Slavnostní odhalení pamětní desky M. R. Štefánikovi
Kloubový autobus - ilustrační foto
Z Neratovic do Prahy začne jezdit deset kloubových autobusů

Jiří Herain