„Stávkovat pravděpodobně nebudeme, protože zatím s tímto nápadem nikdo ze zaměstnanců nepřišel. Já osobně podporuji stanovisko Asociace ředitelů škol a přijde mi zbytečné dělat kvůli 2 procentům takový humbuk,“ říká ředitelka ZŠ Třebízského v Kralupech nad Vltavou Dagmar Kuzníková.

Podobná situace panuje také na ZŠ Neratovice, 28. října, ani tam se žádná stávka nekoná. „Nikdo z učitelů nepřišel s tím, že by chtěl stávkovat. Já jako ředitelka bych se účastnit ani nemohla. Kdybych ale byla v pozici řadového učitele, tak bych nestávkovala," nechala se slyšet tamní ředitelka Radka Millerová.

V některých školách probíhala ještě v pondělí jednání o tom, jak se učitelé zachovají. Ředitel mělnické ZŠ Jindřicha Matiegky Vladimír Škuta argumentům stávkujících rozumí. „Jednoznačně je podporuji. Sice je pravda, že od roku 2013 stoupl učitelský plat o 31 procent, ale je neseriózní, když se k tomu nepřidá fakt, že ostatním zaměstnancům tehdy stoupl plat o 27 procent. Ministr Plaga se chová arogantně a prosazuje názory ministerského předsedy, ale měl by se hlavně zajímat o stanovisko učitelů, kteří stojí za tou katedrou,“ myslí si.

Luděk Marold (1865-1898)
Nová publikace představí známého malíře
Z knihy Poslední revoluce - Sušice
Na co Češi nejraději vzpomínají? Téměř polovina zmínila bezpečné ulice