Zhotovitel zakázky již přebral staveniště a začíná s pracemi. „Tímto navážeme na krajskou cyklostezku. U areálu bývalé čističky odpadních vod se práce zastavily z důvodu zavážení některých prostorů, nyní už však budou pokračovat, a to až k ulici Na Hadíku. Na místě pod cukrovarskou zdí pak naváže město Mělník,“ sdělil mělnický místostarosta Milan Schweigstill.

Ilustrační foto
Na Mělnicku lidé rybářské výlovy neuvidí

Cyklostezka povede dále po břehu Labe k bývalým starým lázním a následně kolem Domu dětí a mládeže přes park Pražskou ulicí směrem k autobusovému a vlakovému nádraží. Trasa tak propojí důležité body ve městě.

„Občané budou asi hodně kvitovat, že je do toho zahrnutý i hrozný chodník kolem ,kačáků' vedle autobusového nádraží. Ten se bude rekonstruovat také. Součástí budování cyklostezky je tedy i zvelebování chodníků, které v lokalitě máme. U nemocnice se do svahu udělá opěrná zeď a cyklostezka bude zaříznutá tak, aby lidé nemuseli jezdit na kole po úzké Nemocniční silnici,“ doplnil místostarosta.

Projekt „Vedení cyklodopravy ve městě Mělník – I. etapa“ je spolufinancován z Integrovaného regionálního operačního programu. Předpokládané náklady činí 14,5 milionu korun. Přes 13 milionů půjde z dotací.

Ilustrační fotografie.
Mělník vydá nové parkovací karty
Spolana Neratovice
Cejch znečišťovatele Spolaně zůstal, ale přibylo i uznání