Filmaři natáčejí i v Jeviněvsi, vesnici vzdálené od Mělníka třináct kilometrů. Vinohrady Jevíněvského vinařství přitom objevili náhodou.

V seriálu televize Prima se objeví řada záběrů z Jeviněvsi, z vinohradů, sklípku i dalších míst. Další záběry z míst, kde se podle záznamů z Památníku národního písemnictví pěstovala réva už ve třináctém století, jsou i v klipu k titulní písni k druhé řadě seriálu, nazpívané zpěvačkou Ewou Farnou.

Podle Romana Boušky z Jevíněvského vinařství začalo natáčení před třemi měsíci a bude pokračovat až do září. Hercům tam při některých scénách, například při zastřihování vinné révy a dalších odborných zásazích radí vinařka, která se svému oboru věnuje už pětačtyřicet let.

Druhá řada seriálu Vinaři se natáčí nejen v Jeviněvsi, ale i v Hoříně, Líšné nebo Pyšelích.

Diváky čeká řada překvapení. Farář Tomica (Pavel Liška) opouští milovanou křetickou farnost, protože je služebně převelen do českého Strdína. Se stěhováním mu pomáhají jeho nejbližší přátelé Pavlíček (Václav Postránecký), Vlček (Hynek Čermák), Tauš (Pavel Nečas), Hedvika (Lucie Benešová), Hřebec (Tomáš Matonoha) a Machr (Lukáš Langmajer), kteří ho na cestě do Čech doprovázejí. Ve Strdíně se Moraváci potkají s partičkou Čechů. A ze setkání v místní hospodě vzejde sázka, která zamotá celým dějem.

V nových příbězích se objeví i Marek Taclík jako vykutálený vesničan Barták, který se snaží na všem vydělat, Laďka Něrgešová v roli jeho manželky a hlavy celé rodiny nebo mělnická rodačka Jitka Čvančarová jako hospodská Jana Hamplová, která žije sama bez muže s téměř dospělou dcerou Klárou.