Neuvěřitelných šest porcí svíčkové zdolal v sobotu k obědu v restauraci zelčínského zooparku Vladimír Týc z Prahy. Soutěžil o místo největšího jedlíka a zvítězil.
Byl nepřehlédnutelný už kvůli svému bryndáku. „Když jedl, vypadalo to, že si každé sousto vychutnává,“ říká o výherci jedna z organizátorů akce Kateřina Dvořáková.
Jen o dva knedlíky méně zvládl Miroslav Labský a třetí místo s jednadvaceti knedlíky vybojoval Milan Sochor. Do soutěže se přihlásily dokonce i děti. Soutěžící Pavel Hála z Mělníka, kterému bude za pár dnů jedenáct let, snědl čtrnáct knedlíků. „Myslím, že se z toho dlouho vzpamatovával,“ komentovala jeho účast pořadatelka. Nejmladším závodníkem byl Marek Marek z Horních Počapel, který se bravurně popral se sedmi knedlíky.
Podle organizátorky Kateřiny Dvořákové byl na zdolání svíčkové časový limit půl hodiny: „Soutěžící nehltali, ale jedli pomalu v klidu. V průběhu pak postupně odpadávali.“
Hodnotit nejlepší svíčkovou omáčku nebylo vůbec jednoduché, posuzovalo ji pět nezávislých porotců. „Jsme velice potěšeni, protože 1. místo vyhrál náš kuchař ze zdejší restaurace Pavel Hála,“ dodává pořadatelka.