Studenti si okusili výuku budoucnosti v ukázkových hodinách chemie, matematiky a anglického jazyka. Účastníci se také prošli po starověkém Egyptě, zažili virtuální rehabilitaci, nová aplikace Google Earth je zavedla na jakékoliv místo na zeměkouli, které se vybrali, a díky Human atlasu navštívili nitro lidského těla a zkoumali krevní oběh, kostru a různé orgány.

Kdo se chtěl proběhnout vesmírem, měl šanci s aplikací A walk Through The Universe. Na závěr festivalu byl uspořádán turnaj ve virtuální hře Beat Saber.

Přítomni byli vývojáři a lektoři, kteří u kulatého stolu představili dosavadní výsledky využívání aplikací virtuální reality ve výuce a ve vybraných profesních oborech.

Ilustrační snímek.
Mělník za víc než tři roky čerpal na dotacích 148 milionů

Festival pořádal Výzkumný ústav pro podnikání a inovace (VUPI). Mezi jeho hlavní aktivity v oblasti vzdělávání patří spolupráce a poradenství při modernizaci vzdělávacích programů středních a vysokých škol.

Festival byl realizován v rámci projektu "Implementace Krajského akčního plánu Středočeského kraje” (IKAP), který je spolufinancován z Evropských strukturálních a investičních fondů prostřednictvím Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání a dále z rozpočtu Středočeského kraje.

Tereza Drápalová

Lávka přes Zákolanský potok v Podřipské ulici v Kralupech nad Vltavou.
Komplikace pro Kralupské: Mostek přes Zákolanský potok je uzavřen
Ilustrační foto
TBC u agenturních dělníků? To nejsou jen povídačky!
Spalničky - ilustrační foto
Počet případů spalniček roste, ve středních Čechách jich je 17