Zatímco pondělí a úterý vydržely prakticky bez výjezdů hasičské techniky, ve středu dopoledne profesionální hasiči z Neratovic mířili do Měšic, kde se a křižovatce ulic Hlavní a 5. května srazila tři osobní auta.

Před sedmnáctou hodinou kralupští profesionálové vyjížděli na tamní sídliště Hůrka, kde vzplanul odpad v plechovém kontejneru. Plameny krotili za použití vysokotlakého proudu.

Další požár, tentokrát osobního auta, hasičské vozy přivolal ve čtvrtek po poledni do Ledčic. Na parkovišti tam hořela Škoda Fabia. Požár se podařilo ještě před příjezdem hasičů zlikvidovat majiteli auta práškovým hasicím přístrojem. Přesto plameny způsobily škodu za patnáct tisíc korun, hodnoty za pětašedesát tisíc ovšem zachránil. Požár podle velitele mělnické stanice Zbyňka Štajnce způsobila zřejmě závada na výfukovém potrubí.

Půl hodiny po čtvrteční půlnoci jeli hasiči z Neratovic do Líbeznic, kde museli za asistence policistů otevřít jeden 
z bytů.

„Na tísňovou linku volal muž, který trpí epilepsií, že mu někdo poškodil lahvičku 
s léky a že je zavřený v bytě," uvedl Zbyněk Štajnc a dodal, že po otevření bytu muže převzali záchranáři, kteří ho poté ošetřili.

Po včerejší deváté hodině ranní hasiči z Kralup a Mělníka vyjížděli na dálnici D8 k Ledčicím, kde hořelo osobní auto. Cestu k zásahu jednotkám komplikovala hustá mlha, která se na dálnici mísila s tmavým kouřem. Provoz tak musel být na zhruba půl hodiny kompletně zastaven.