Nominace na Hvězdu za katedrou jí samozřejmě udělala radost. „Něco takového vždycky potěší. Víte pak, že vás mají děti rády, že se o vás zajímají. Ale pátrala jsem po tom, kdo mě nominoval," poznamenala učitelka.

Nakonec se dozvěděla, kdo vlastně byl iniciátorem nominace. „Bylo to několik děvčat z mé třídy a další žáci," řekla Iveta Macková.

Žáci jí také sdělili, že zaslali hned dvě nominace. „Když jsem se to dozvěděla, potěšilo mě to ještě víc. Dvě nominace od různých žáků, to by zahřálo u srdce snad každého učitele," usmívala se.

Svým žákům se věnuje na sto procent. „Samozřejmě děláme to, co se ve škole má. Ale také se snažím, aby měly děti o učení zájem, látku se jim snažím vysvětlovat tak, aby to bylo pro obě strany příjemné. A jak se zdá, vyhovuje nám to všem. Jezdíme také hodně na výlety. Mám s děti hezký vztah, za který jsem ráda," svěřila se Iveta Macková.

A co o své vyučující říkají žáci? „Od ostatních se liší. Když uděláme nějaký průšvih, nedává nám poznámky nebo nějaká napomenutí. Řekne nám, že se to může stát a nechá nás třeba jen po škole, abychom věděli, že to nebylo správné," popsaly svou vyučující děti.

Další žáci do nominace o své učitelce napsali: Je milá, hodná a zároveň si dokáže získat respekt. Navíc je schopná nás podpořit a poradit nám, když je potřeba. Dobře s námi komunikuje."

Iveta Macková se dětem věnuje i po vyučování. „Chodím s nimi na různé akce. Ve svém volném čase je také trénuji, protože vyučuji tělocvik, dějepis, hudební výchovu a výchovu ke zdraví," upřesnila svou práci na základní škola Jaroslava Seiferta.

Ke svým žákům je otevřená a přátelská, ale jak sama říká, všechno musí mít meze. „Děti beru jako rovnoprávné, ale musíte jim vymezit hranice, kam až mohou zajít. Nesmíte je nechat jako dříví v lese. To by pak nebylo ani pro jednoho z nás dobré. Jsem sice třídí učitelka v sedmé A, ale učím i ostatní třídy na druhém stupni," popsala postoj k dětem Iveta Macková.

„Chtěla bych dětem určitě poděkovat za jejich obrovskou podporu. Hlasování sleduji a musím říci, že to, co udělali, je vážně krásné. Nominace přišla z mé třídy i z osmé B," dodala k nominaci kantorka základní školy Iveta Macková.

Iveta Macková

Iveta Macková, na Základní škole Jaroslava Seiferta v Mělníku učí první rok. Má tři děti a je jí 39 let. Mezi její zájmy patří hlavně turistika, jízda na kole, rodina, cykloturistika nebo atletika. Ze začátku sice s dětmi ve škole bojovala kvůli tělocviku, ale dnes už je to v pořádku a je ráda, že má tak skvělé žáky.