Není ale třeba si zoufat. Mnoho sportovních a volnočasových středisek na Mělnicku totiž pro děti připravilo rozšířenou otevírací dobu, výlety a další speciální akce.

Dobrou zprávu má pro školáky z Mělníka tamní dům dětí a mládeže. Stále má totiž pár volných míst na pětidenní příměstský tábor, který bude podle pedagožky volného času Aleny Hlaváčkové tentokrát ve znamení výletů. „Má být hezky, proto jsme zvolili převážně aktivity na čerstvém vzduchu," prozradila.

Děti si tak v pondělí užijí jízdu na konících, v úterý vyrazí vlakem do zoologické zahrady v Ústí nad Labem a ve středu na Ještěd. Čtvrtek bude patřit pěšímu pochodu Kokořínskem a Mšenskem, v pátek zamíří účastníci příměstského tábora prozkoumat mělnickou studnu a podívají se do regionálního muzea.

Ve vstupní hale tam na ně budou čekat obrázky zachycující technickou památku pivovar Lobeč, které namalovali žáci výtvarného kroužku při mělnickém domě dětí. V prvním patře si prohlédnou výstavu Z historie malé železnice aneb železniční hračky a v kavárně muzea zase fotografie zoologa Petra Lumpeho na téma loučení se zimou.

Kdo dává přednost sportu, může vyrazit například do některého z krytých bazénů.

Kralupský bude mít otevřeno od pondělí do čtvrtka už od šesti ráno a plavat se bude až do devíti hodin večer, pouze v pondělí budou muset návštěvníci odejít o hodinu dříve. Zároveň musejí plavci počítat s pauzou na oběd mezi jedenáctou a čtrnáctou hodinou. V pátek bude bazén veřejnosti přístupný v době ranního plavání a odpoledne pak od čtrnácti do jednadvaceti hodin.

V Mělníku se bude příští týden plavat každé odpoledne od patnácti do jednadvaceti hodin, v úterý a v pátek mohou navíc zájemci dorazit také na ranní plavbu.

Plavce z řad dětí čekají i v Neratovicích, kde bude bazén otevřený v pondělí, v úterý a v pátek mezi patnáctou a jednadvacátou hodinou, ve středu pak od šestnácti hodin do devíti večer.

O nedostatek zábavy se nemusejí bát ani milovníci bruslení, kterým zimní stadiony na Mělnicku nabídnou rozšířenou otevírací dobu.

Do Kralup mohou bruslaři zamířit každý všední den od půl jedenácté do poledne. V sobotu 8. března bude stadion otevřený mezi patnáctou a sedmnáctou hodinou, v neděli pak dostanou bruslaři led k dispozici třicet minut po poledni na dvě hodiny.

Mělnický stadion nabídne veřejné bruslení v každém všedním dni od 9.15 hodin do půl dvanácté a od půl druhé do 15.30 hodin. V pátek si navíc budou moci návštěvníci užít také noční bruslení od 21.15 do 22.45 hodin.

Neratovičtí si mohou nazout brusle a vyrazit na led každý den dopoledne od devíti do jedenácti hodin. Tamní led bude přístupný také po obědě, v pondělí od 12.45 do 14.45 hodin a v úterý a ve středu od poledne do 13.45 hodin. A bruslaři budou moci dorazit také v sobotu ráno mezi osmou hodinou a tři čtvrtě na deset.

Závěr jarních prázdnin dětem zpestří kultura. V neděli od 15 hodin se totiž v mělnickém kulturním domě koná Sváťův karneval, které je slavnostním zakončením přehlídky Divadlo dětem. Jeho součástí bude i diskotéka a vyhlášení vítězů výtvarné  soutěže.