Podle původních předpokladů se měly ve stejném období opravovat tři ze čtyř hlavních příjezdů do města. Do města by tak bylo možné vjet na kole, a nebo si vystát pořádně dlouhou frontu v osobním voze.

Podle Niny Ledvinové, mluvčí Ředitelství silnic a dálnic v žádném případě u všech staveb není v plánu, aby se potkalo omezení dopravy. „S vedením města pochopitelně bude situaci řešit, není v zájmu ŘSD omezit současně všechny příjezdy do Mělníka,“ vysvětlila mluvčí.

Ilustrační foto
V centru Kralup už si pijani z lahve nepřihnou

Oprava povrchu komunikace v Mladoboleslavské ulici ve Skuhrově je plánovaná na druhou polovinu května letošního roku. „Ještě není podepsaná smlouva se zhotovitelem, probíhá teprve vyhodnocení soutěže,“ vysvětlila Nina Ledvinová.

„Budou se frézovat povrchy od nově opraveného mostku v Okružní ulici až na konec Skuhrova,“ vysvětlil místostarosta města Mělníka Milan Schweigstill. Doprava na hlavním tahu od Mladé Boleslavi bude řízena kyvadlově světelnou signalizací. „Postupně budou odpojovány všechny ulice, které ústí na hlavní silnici, protože se budou opravovat i nájezdy,“ uvedl Schweigstill.

Další plánované omezení dopravy způsobí oprava rondelu u Mefritu a části silnice z města do Vehlovic. „Tato stavba je teprve ve fázi soutěže, ještě nedošlo ani k otevírání obálek,“ tvrdí Ledvinová s tím, že bude zahájena až po ukončení oprav v Mladoboleslavské. „Lépe řečeno omezení dopravy plynoucí z této stavby bude až po ukončení omezení na silnici číslo šestnáct ve Skuhrově,“ potvrdila mluvčí ŘSD.

Škoda Kamiq.
Další Q na konci. Kamiq je tu

Třetí stavbou na území Mělnicka pod vedením ŘSD je oprava komunikace na silnici číslo devět z Obříství do Větrušic. Ani tady ovšem ještě není podepsaná smlouva se zhotovitelem. „Předpokladem je, že začneme pracovat ve Skuhrově, budeme pokračovat Obřístvím a naposledy přijde na řadu kruhový objezd u nového mostu,“ dodala Ledvinová.

Kokořínská ulice je hlavní příjezd do Mělníka ve směru od Mšena. Ta by měla být uzavřena pro veškerou dopravu úplně. Bude se totiž opravovat mostek přes Pšovku a rozšiřovat křižovatka u závor ulic Kokořínská a Nádražní. Začít se mělo už v dubnu, ale i v těchto dnech je Kokořínská stále průjezdná. „Ředitelství silnic a dálnic má problémy s výběrem zhotovitele, proto se stavební práce stále odkládají. Začne se pravděpodobně až v první polovině července,“ tvrdí Milan Schweigstill s tím, že k ŘSD se připojí i Vodárny Kladno Mělník, které budou v místě renovovat asi 400 metrů kanalizace. „Hlavně bojujeme za to, aby se všechny práce zkoordinovaly a proběhly v tomto úseku ve stejném termínu,“ doplnil místostarosta.

Jaká dopravní omezení čekají řidiče v příštích měsících?
- Ve druhé polovině května začne oprava Mladoboleslavské ulice
- Po Mladoboleslavské ulici přijde na řadu oprava silnice I/9 Obříství – Větrušice
- Následovat bude kruhový objezd na Pšovce u Mefritu
- Mezitím se uzavře Kokořínská ulice a rekonstrukcí projde i křižovatka s Nádražní ulicí

Ilustrační foto.
Zloději kol mají pré, zámek je často odradit nedokáže