„Návrhem je, abych starostou byl já,“ potvrdil Ctirad Mikeš s tím, že ustavující zastupitelstvo je v plánu na 19. listopadu od 17 hodin v mělnickém Masarykově kulturním domě.

Koaliční smlouvu podepsali ještě za ČSSD Milan Němec a Ladislav Pořízek, který původně kandidoval za uskupení Spojené síly pro Mělník. Podle Ctirada Mikeše je na post prvního místostarosty navržen opět Milan Schweigstill, druhým místostarostou bude zase Petr Volf. Oba mají funkce uvolněné a třetím místostarostou v neuvolněné funkci bude Milan Němec. Ladislav Pořízek pak bude sedět v sedmi členné radě města. „Dalšími radními budou ještě Vilém Kraus z uskupení Mé město a za Máme rádi Mělník Ilona Němcová,“ vysvětlil Mikeš.

Koaliční dohoda tak získala jen těsně nadpoloviční většinu. Z jedenadvaceti křesel má pouhých jedenáct mandátů. Všichni zástupci koalice podepsali koaliční dohodu na tiskové konferenci za přítomnosti médií.

Ilustrační foto
Nového starostu mají v Cítově a v Hoříně, v Hostíně se už počtvrté nic nemění

Rozdělení oblastí, které budou mít starosta a místostarostové na starosti, zůstává v podstatě stejné jako v minulém volebním období. „Milan Němec, vzhledem k tomu, že v krajském úřadu dlouho působí jako radní pro školství a pro sport dostává do svého vínku sport a sociální péči,“ vysvětlil Mikeš. On sám se potom bude opět starat o hospodaření ve městě, finance, rozpočet, majetkovou agendu a pochopitelně městskou policii. Za své si bere i životní prostředí a školství. Milanu Schweigstillovi zůstává údržba komunikací, správa majetku, investice a doprava. A Petr Volf i nadále zajistí kulturu, památkovou péči, cestovní ruch a komunikaci s veřejností.

Zdroj: Youtube
Ilustrační foto.
Na rakovinu zemře na Mělnicku 298 lidí ročně