„Doufáme, že tohle byl přesně ten zápas, který zlomí naši černou sérii porážek,“ řekl po zápase kapitán vítězů Václav Vorasický. Autor důležité kontaktní branky potvrdil, že šlo o po všech stránkách náročný zápas, v němž se se spoluhráči nejdříve dotkl dna.

Do konce úvodního poločasu chyběly jen vteřinky. Od začátku aktivní hosté si v šestnáctce soupeře rychle vyměnili míč a z bezprostřední blízkosti jej už podruhé poslali za záda brankáře Švejdy.

„Brod patří k tomu nejlepšímu v soutěži a naše sebevědomí se zrovna nenacházelo v dobrým rozpoložení, což ukázal i první poločas,“ komentoval Vorasický fakt, že Neratovičtí odcházeli na přestávku poněkud naštvaní a skleslí.
Střih o hodinu později – a nálady zcela opačné. Domácí nadšeně slaví se svým trenérem, hosté s hlavami dole. Co se mezitím stalo?

Marné dobývání českobrodské svatyně dlouho přinášelo spíše nervozitu (ŽK celkem 7:2) a častěji končilo nedovolenými zákroky než ohrožením branky. Rozhodčí Kovářová měla místy co dělat, aby udržela emoce v normě. První opravdový úspěch se přesto dostavil.

V 83. minutě centrovaný míč propadl až před kapitána, jehož pozice už byla snadná – 1:2.

Vyrovnání si povzbuzení žlutomodří nechali do třetí minuty nastavení. Ze standardní situace, na kterou vyrazil i brankář Švejda, vyplynul roh. Ďurinda posadil kop od praporku na hlavu Škareckého, který odpálil euforii, jakou v Neratovicích na jaře ještě nezažili.

Dobrá nálada navíc vydržela i po penaltách, v nichž se při čtvrté a páté sérii blýskl brankář Švejda.

„Hosté druhou půli částečně přestali hrát. Nám se podařilo snížit a pak bojovností, agresivitou jsme dotáhli zápas do penalt,“ měl neratovický kápo jasno o příčinách zlomu.

„První poločas byl z naší strany výborný. Bohužel ve druhém jsme přestali hrát svoji hru a spíše to byla kopaná,“ vystihl trenér hostí Zdeněk Šmejkal starší. „Za druhý poločas remíza asi zasloužená,“ dodal.

Bodový zisk sice hostitelům nepomohl z deváté příčky, pro psychiku hráčů byl ovšem po sérii porážek velmi cenný. „Teď to jen potvrdit v Úvalech,“ uzavřel Václav Vorasický.

Neratovice – Č. Brod 3:2 np

Branky: 83. Vorasický, 90. Škarecký – 30. Makovský, 45. Jindřich. Rozhodčí: Kovářová. ŽK: 7:2. Diváci: 120. Neratovice: Švejda – Vorasický, Regner, Šulc (80. Novák), Pajkrt – Chlumecký, Škarecký, Kokoška, Ďurinda – Weiner (58. Hrdý), Kozák.

KP: Libiš - Rejšice.
Libiš ve Strašecí dvakrát vedla, přesto odjela s nulou