Kralupští voliči dali jasně najevo, že ve vedení města opět rádi uvidí Petra Holečka, který město vede už dvě volební období. Hnutí Starostové a nezávislí, jehož je lídrem, získalo 28,70 procenta hlasů, čímž si vysloužilo sedm z jednadvaceti křesel. To je o dva mandáty více než po volbách před čtyřmi lety.

Ostatní politické strany, které do letošních voleb poslali své kandidáty, se pak musejí spokojit s nejvýš čtyřmi křesly v zastupitelstvu. Právě tolik jich získalo ANO 2011 za svých 17,61 procent hlasů. V zastupitelstvu města se objeví například Jana Homolová a Tomáš Pekárek.

Tři mandáty budou patřit Komunistické straně Čech a Moravy. Díky 13,63 procent všech hlasů ji bude zastupovat Stanislav Hejduk spolu s Ivanem Ottisem a Josefem Maternou. A stejný počet křesel za 12,38 procent hlasů získala Občanská demokratická strana a TOP 09 se svým lídrem Liborem Lesákem.

Velký neúspěch tentokrát 
v Kralupech zaznamenala Česká strana sociálně demokratická v čele s Antonínem Seidelem. V zastupitelstvu města jí budou patřit pouhá dvě místa, což je poloviční propad oproti minulému volebnímu období.
Po jednom mandátu získalo hnutí Pro Kralupy shodně s Českou pirátskou stranou, která postavila kandidátku se Stranou zelených.