Stávající hala na sídlišti U Cukrovaru již kapacitně nestačí. Zájmem města tak je postavit halu novou, která by sloužila školám, klubům i veřejnosti. Vyrůst by podle zastupitelstva mohla přímo vedle starší haly.

Projektovou dokumentaci pro výstavbu nové haly má na starosti firma Intar z Brna. Objekt by měl mít kapacitu 300 diváků a měl by se stát prostorem pro sporty vyžadující velkou sportovní plochu, tedy florbal, basketbal, volejbal či futsal.

Podle místostarosty Vojtěcha Pohla (Nová Vlna) by však hala svým charakterem mohla sloužit i pro mimořádné akce, jako jsou například taneční závody či soutěže v aerobiku. „Nově vznikající dokumentace by měla navázat na již hotovou dopravní studii, která řeší dopravní obslužnost lokality včetně parkování. Zohledňuje parkovací místa pro sportovní halu, ale také rozšíření parkovacích míst pro sídliště U Cukrovaru,“ sdělil.

Ilustrační foto
Přání zaměstnanců vyslyšeno: do areálu Prologis v Úžicích bude zajíždět autobus

Celá zakázka je rozdělena na tři části. První je představení tří vizualizací, následuje projektová dokumentace pro společné povolení a poslední etapa se bude týkat finální dokumentace pro provádění stavby. Podle místostarosty by mohly být kompletní dokumenty za zhruba jeden rok.