Vedle pylu trav se na alergických potížích může podílet také pyl jitrocele, šťovíku, lípy a merlíkovitých. Případné potíže může vyvolávat dokvétající černý bez. Dlouhodobě bude narůstat koncentrace spor vzdušných plísní, především rodu Cladosporium, a pylu kopřivy.

Senioři jezdí expresem

Kly - Dodávka nazvaná Kelský expres, která slouží i místním seniorům, bude jezdit o letních prázdninách na nákupy do mělnického marketu ode dneška každé pondělí a čtvrtek, v obou dnech v 8.30 hodin. Zájemci si mohou rezervovat místa ve voze na telefonních číslech 315 624 468 nebo 731 722 072.

Po Labi plují kachny, které mají jehlicí probodený krk. Záchranáři už některé odlovili a jehlici jim odstranili.
Zvrácená hra nebo dílo psychopata? Kachnám někdo prostřeluje krk jehlicí

Studenti se hlásí v knihovně

Neratovice - Virtuální univerzita třetího věku pro seniory bude pokračovat opět na podzim. Penzisté se mohou už teď zapisovat v městské knihovně, nemusí přitom patřit mezi čtenáře. Kurzy po prázdninách začínají první říjnový pátek v deset hodin. První ze šesti lekcí je na téma Umění rané renesance v Itálii. Další podrobnosti zjistí zájemci v knihovně, kterou mohou navštívit, nebo tam zavolat na číslo 315 682 307.

Cílem výletu je Stromovka

Mělník - Cílem letního výletu, pořádaného mělnickým rodinným centrem Kašpárek, bude v úterý 18. července pražská Stromovka. Sraz je v deset hodin přímo u planetária, kde o šedesát minut později začíná program. Další výlet se koná o týden později v úterý 25. července, kdy dospělí s dětmi zamíří Na Knížecí. Pěší se sejdou v 9 hodin na Vrázově vyhlídce nebo v 9.30 hodin na stezce pod mostem, kde mají v 10 hodin sraz i cyklisté. 

Ilustrační foto.
V Liběchově někdo pobodal mladou ženu