Vypráví Iva Hüttnerová

Mělnicko - Hostem pořadu Humoriáda ve vysílání Českého rozhlasu Region Střední Čechy bude dnes po šestnácté hodině herečka a malířka Iva Hüttnerová. Spolu s moderátorem pořadu Patrikem Rozehnalem nabídne Iva Hüttnerová posluchačům vždy dvě scénky. Ta, která získá více hlasů, se pak objeví ve vysílání. Těšit se můžete i na historky spojené s aktéry jednotlivých scének. Humoriádu naladíte na frekvenci 100,7 FM.

Vítr poškodil arkýř na škole

Kralupy - Plech z arkýře kralupské Komenského základní školy, který uvolnil silný vítr, odstranili místní profesionální hasiči. K arkýři se dostali po žebříku na hasičském autě a plech se jim podařilo odříznout akumulátorovou úhlovou bruskou. Prostor pod poškozeným arkýřem pak ohraničili výstražnými páskami a školníka informovali o nutnosti obrátit se na klempíře.

Na dálnici shořelo auto

Mělnicko - Na šestnáctém kilometru dálnice D8 u Všestud shořel včera Renault Scenic. Po příjezdu hasičů byl požár v plném rozsahu. Škodu za 30 tisíc způsobila technická závada.

Pár z Teplic vlezl do areálu

Mělník - Krátce před druhou hodinou ranní se v areálu mělnické nemocnice pohybovala žena s mužem. Strážníkům je ohlásil personál nemocnice. Ti zjistili, že jde o pár z Teplic, který chtěl ráno navštívit sociální odbor. Strážníci je z areálu vykázali a řekli jim, jak mají postupovat.

Opilý muž si zlomil klíč

Mělník - „Zlomil se mi bezpečnostní klíč v zámku, nemohu dovnitř," hlásil na tísňovou linku hasičů obyvatel domu v mělnické Bezručově ulici. Na místo vyrazili strážníci a místní profesionální hasiči. Tam ale zjistili, že muž je pod vlivem alkoholu. V bytě navíc neměl nic, kvůli čemu by museli hasiči otevřít dveře násilím. „Vzhledem k tomu, že nešlo o bezprostřední ohrožení, muži jsme doporučili, aby se obrátil na zámečníka," uvedl šéf hasičů Zbyněk Štajnc.