Na burze se naučí pěstovat bylinky

Neratovice – Další setkání v rámci takzvané burzy nápadů chystají na dnešní odpoledne pracovnice místní knihovny. Tématem setkání, které začíná v 17 hodin ve studovně, tentokrát budou bylinky, jejich druhy, možnost pěstování na zahradě i v truhlíku na balkóně a také použití nejen v kuchyni, ale vůbec v celé domácnosti. Zítra v 16 hodin se pak na stejném místě sejdou malí milovníci knih, čeká je totiž pohádkový čtvrtek. V jeho průběhu si poslechnou hezkou pohádku a následně si vyrobí tematickou dekoraci, kterou si odnesou domů.

Čtěte také: Dárců krve je nedostatek

Žáci hrají o pobyt v přírodě

Mělník – Žáci druhých stupňů základních škol a středoškoláci se mohou zapojit do přírodovědné soutěže Příroda se probouzí, kterou pro ně přichystalo mělnické muzeum. Sešit se zadáním soutěžních otázek dostanou ve své škole nebo si ho mohou stáhnout z webu muzea. Správné odpovědi musí odevzdat do 21. května v pokladně muzea, doprovodné fotky mohou poslat na mail praus@muzeum-melnik.cz. Na vítěze čeká dvoudenní pobyt na terénní stanici Správy CHKO Kokořínsko – Máchův kraj, mezi dalšími cenami jsou například knihy o přírodě nebo sada pro líhnutí a chov korýšů listonohů amerických.

Scénky nabízí Václav Vydra

Mělnicko – Hostem pořadu Humoriáda ve vysílání Českého rozhlasu Region Střední Čechy bude dnes po šestnácté hodině herec Václav Vydra. Celou hodinu mohou posluchači rozhodovat o tom, kdo je bude bavit. Spolu s moderátorem Patrikem Rozehnalem bude Václav Vydra nabízet dvě scénky a ta, která získá více hlasů, se pak objeví ve vysílání. Posluchači se mohou těšit i na zajímavé historky spojené s aktéry scének. Humoriáda vysílá na na frekvenci 100,7 FM.

Čtěte také: Letiště pokračuje v přípravách na rozšíření

Děti se v létě naučí bruslit

Mělník – Školáci, kteří rádi sportují, se o letních prázdninách mohou zúčastnit příměstského tábora na in-line bruslích, který pro ně chystá místní rodinné centrum Kašpárek ve spolupráci s pražskou školou bruslení. Určený je dětem od šesti do dvanácti let, které se chtějí naučit základy jízdy, zatáčení, všechny typy brzdění i pokročilé techniky jízdy. Jednotlivé lekce se budou konat na dopravním hřišti v Mlazicích. Vypsány jsou dva turnusy, v týdnech od 24. července a od 7. srpna. Součástí tábora budou i další pohybové a míčové hry a aktivity. Přihlášku si zájemci mohou stáhnout z webu rodinného centra.

Součástí bazárku je i kino

Lužec – V kulturním domě Vltavan se v neděli 19. a v pondělí 20. března koná jarní bazárek zboží pro děti i dospělé, sportovních potřeb a hraček. Zájemci si tam mohou přijít nakoupit v neděli mezi devátou a devatenáctou hodinou a v pondělí v době od 7 do 16 hodin. Ti, kteří mají doma zboží k prodeji, ho musí přinést nejpozději do tohoto pátku, čas předání si domluví na čísle 604 509 500. Neprodané věci, o které nebude zájem, půjdou na charitu. Součástí bazárku bude v neděli od 16 hodin také promítání pro děti, na programu je animovaný snímek Kubo a kouzelný meč o malém chlapci, který živí sebe a svou rodinu vyprávěním příběhů.

V centru vyrábějí ozdoby a šperky

Chloumek – V sobotu si zájemci mohou přijít do místního rodinného centra vyrobit ozdoby z fimo hmoty. Tvořivé dopoledne s Jitkou Koutenskou, během kterého si účastníci vyrobí třeba náušnice nebo zvířátka, začíná v půl desáté. Je nutné přihlásit se předem na rcchloumek@gmail.com.

Čtěte také: Havárií na vodovodním řadu je proti loňsku víc