V Minicích hořela tráva

Kralupy – S oteplením začínají lidé vypalovat suchou trávu na svých loukách a zahrádkách, což jim ale zakazuje zákon. Hasičům z Mělnicka tím navíc přidělávají práci. Své o tom vědí členové profesionální jednotky z Kralup nad Vltavou, kteří s cisternami plnými vody mířili do tamní části Minice. Na pomoc jim vyrazili kralupští a miničtí dobrovolní hasiči. Společně pak uhasili požár trávy na ploše přesahující šest set metrů čtverečních, který se naštěstí obešel beze škody.

Čtěte také: V Neratovicích ještě nezačali s územním plánem

Bezdomovec musel zmizet

Mělník – Na cestující sprostě pokřikoval bezdomovec, který se pohyboval v prostoru mělnického vlakového nádraží. Jedna z kolemjdoucích jeho chování oznámila místním strážníkům, kteří na nádraží vzápětí dorazili. Bezdomovce, který v tu dobu seděl na lavičce, dobře znali. Vzhledem k tomu, že ovšem nešlo o osobu hledanou, z nádraží ho vykázali.

Řidič auta byl zmatený

Kozomín – Ze srázu letěl osobní vůz, který v úterý odpoledne havaroval mezi dvěma kruhovými objezdy v Kozomíně. K havárii vyrazili profesionální hasiči z Kralup nad Vltavou, kterým na pomoc vyjeli i jejich kolegové z nedalekého vodochodského letiště. Muž, který seděl za volantem, naštěstí vyvázl bez zranění. Podle hasičů byl ale zmatený, proto si ho do péče vzali záchranáři. U havarovaného auta pak hasiči provedli protipožární opatření.

Veltrusy přišly na dva týdny o zastávku autobusů u hřiště

Veltrusy – Autobusová zastávka Veltrusy STS, která je umístěna u fotbalového hřiště, už od pondělí nefunguje. Až do soboty 25. března bude její provoz přerušen z důvodu výstavby nového přechodu pro chodce. Všechny čtyři linky, které zde zastavovaly, jsou odkloněny po okolních komunikacích. Dopravní spoj PID 370 projíždí v obou směrech přes náměstí Antonína Dvořáka a pak pokračuje do ulice Maršála Rybalka. Linky PID 372, 470 a 473 projíždějí přes náměstí Antonína Dvořáka a následně pokračuje do ulice Komenského a Fr. Šafaříka. Většina spojů jezdí v nezměněných časech. Došlo pouze k několika drobným posunům kvůli přestupům mezi jednotlivými spoji. Po ukončení výluky se obnoví platnost původních jízdních řádů.

Muži se zákazem řízení hrozí až dva roky za mřížemi

Dechová zkouška šestadvacetiletého muže, kterého v nočních hodinách zastavili policisté v rámci silniční kontroly, byla negativní. Řidič však opakovaně odmítl orientační test na přítomnost návykových látek. Navíc přímo před policisty přelezl na zadní sedadlo svého vozu a tvrdil, že auto neřídil. Důvod hlídka odhalila vzápětí, muž měl totiž až do února příštího roku zakázáno sedět za volantem. „Policisté ho podezírají z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což muži hrozí pobyt za mřížemi až na dva roky," popsala policejní mluvčí Markéta Johnová a dodala, že odmítnutí testu na drogy budou řešit mělničtí úředníci v rámci správního řízení jako přestupek.

Čtěte také: V dodávce zůstali zaklínění lidé