Čistící vozy vyjedou do ulic uklidit parkovací plochy

Neratovice – Problémy s hledáním vhodného místa k zaparkování může místním řidičům v tomto týdnu způsobit plánovaný jarní úklid, v jehož rámci se budou čistit právě i neratovická parkoviště. Zítra by z tohoto důvodu řidiči neměli nechávat své automobily odstavené na parkovacích plochách v ulici Dr. E. Beneše před bytovými domy číslo 891 až 869 a 1177 až 1185, a také v ulici 17. listopadu. Ve středu se čistící vozy přesunou na parkoviště před plaveckým bazénem a do ulice Na Výsluní vedle panelového domu čp. 1064. Ve čtvrtek pak čeká zametení a vyčištění parkoviště ve Smetanově ulici, v Kojetické u domu čp. 1023 a opět také v ulici Dr. E. Beneše, tentokrát před vchody číslo 874 až 878.

Čtěte také: Cyklostezka spojující Kly s Mělníkem začne růst v létě

Zloděj vyhrožoval, skončil na policii

Mělník – Ke krádeži zboží v hodnotě šesti set korun museli vyjíždět mělničtí policisté. Osmatřicetiletého muže, který chtěl z místního obchodního domu zmizet bez placení, zadržela ostraha prodejny. Ve chvíli, kdy měl ukradené zboží vrátil, začal dotyčný pracovníkovi bezpečnostní agentury nadávat a vyhrožovat zabitím jemu i jeho rodině. Na místo proto vzápětí vyrazila policejní hlídka, která nyní zloděje podezírá z nebezpečného vyhrožování, za to přitom může strávit až tři roky ve vězení. Krádež zboží budou řešit mělničtí úředníci ve správním řízení.

Sportovci mají sraz v Debři

Mšeno – Úkoly zaměřené na fyzickou zdatnost, tábornické dovednosti a všeobecné znalosti budou plnit tříčlenná družstva chlapců a dívek, která se v neděli 26. března zapojí do Zálesáckého závodu zdatnosti ve Mšeně. Prezenci účastníků naplánoval pořádající TJ Sokol Mšeno na dobu od 9 do 10 hodin na kraji mšenského lesoparku Debř. Závod samotný pak odstartuje v 10.30 hodin, vyhlášení výsledků se zálesáci dočkají v 15 hodin. Členové tělocvičných jednot, kteří se do závodů zapojí, by měli přijít ve sportovním oblečení se sokolskou symbolikou a v družstvu by neměla scházet buzola, tužka, hodinky, sirky, šátek a nůž.

Zloděje zajímala lahev vodky

Mělník – Akutní nedostatek alkoholu v krvi měl zřejmě muž, který zamířil do obchodního centra v mělnické Klášterní ulici. V nabídce ho nejvíce zaujala lahev vodky za osmdesát korun, kterousi strčil pod bundu a snažil se s lupem z obchodu zmizet. To se mu ovšem nepodařilo, protože ho včas zastavil pracovník ostrahy prodejny a přivolal místní strážníky. Zloděj jim ovšem odmítl prokázat svou totožnost, což učinil až na mělnickém policejním oddělení. Vzhledem k tomu, že šlo o osobu sociálně slabou, strážníci ho nepokutovali, ale případ předali úředníkům mělnického správního odboru k dořešení.

Čtěte také: Provoz veřejných záchodků stojí ročně až půl milionu