Na obou březích je připraven kulturní program. Odehrají se tam závody v požárním útoku, soutěže raftů nebo jízdy na kánoích.

Děti vítají prázdniny s hasiči

Neratovice – Místní sbor dobrovolných hasičů pořádá v sobotu 24. června od 13 hodin Vítání prázdnin s hasiči. Akce se odehraje v Kostomlatského sadech u hasičů, kde budou připraveny soutěže pro děti, barevná pěna a pro dospělé videodiskotéka.

Na Chloumek míří Tygřík

Mělník – Rodinné centrum Chloumek pořádá v úterý 20. června od deseti hodin loutkové představení pro nejmenší diváky s názvem Divadlo v kufru: pohádka o Tygříkovi. Představení má být malým dárkem pro nejmenší návštěvníky za jejich pravidelnou docházku do Školky hrou.

Ilustrační foto
Systém bude varovat všechny mělnické čtvrti

Divadlo nabídne Zásek

Mělník – Dejvické divadlo zahraje v pondělí 19. června od devatenácti hodin v divadelním sále Masarykova kulturního domu představení Zásek. Jde o hru o lidech, kterým se zastavil výtah. Pět postav je přinuceno se zastavit a setrvat společně v prostoru dvakrát dva metry, aniž by předem věděli, kdy a zda se z něj vůbec dostanou. Režisérem inscenace je Ivan Trojan.

Prázdniny začnou tancem

Mělník - Mělnické kulturní centrum pořádá ve čtvrtek 15. června od 17 hodin akci Hurá na prázdniny v tanečním rytmu. Dětský taneční kroužek předvede v sále kulturního domu své tradiční letní vystoupení plné radosti, tance a pohybu.

V Kralupech posledních pět dní slavili místní tradiční Dny Kralup. Den bezpečnosti byl jedním z hlavních lákadel celého festivalu především pro ty nejmenší.
FOTO: Den bezpečnosti nalákal stovky diváků

Hostem bude režisér

Mělnicko – Hostem oblíbeného pořadu Humoriáda ve vysílání Českého rozhlasu Region bude dnes po šestnácté hodině režisér Jiří Adamec. Celou hodinu mohou posluchači rozhodovat o tom, kdo je bude bavit. Spolu s moderátorem pořadu Pavlem Kučerou Jiří Adamec nabídne vždy dvě scénky. Ta, která od posluchačů získá více hlasů, se pak objeví ve vysílání. Těšit se můžete i na zajímavé historky spojené s aktéry jednotlivých scének. Humoriádu naladíte na frekvenci 100,7 FM.

Skanzen patří fotografiím

Vinařice – Vernisáž výstavy fotografií Jiřího Bartoše se koná v neděli od 16 hodin v Hornickém skanzenu Mayrau ve Vinařicích. Jiří Bartoš se věnuje černobílé fotografii. I když ho doba dovedla v posledních letech i k zajímavé tvorbě barevné. Z jeho fotografií je cítit vztah k přírodě, člověku i k Zemi. Dýchá z nich ticho i dynamika prostoru a času. Výstava bude k vidění až do 3. září. Otevřena je denně od 9 do 17 hodin.

V sále hrají bubeníci

Mělník – Základní umělecká škola pořádá v pátek 16. června od 18 hodin v divadelním sále Masarykova kulturního domu čtvrtý bubenický koncert. Diváci se mohou těšit na vystoupení žáků třídy bicích nástrojů.

Ilustrační fotografie.
V červnu nastala nejtěžší doba pro alergiky