Zápach byl odhalen

Nelahozeves – Úřad zjišťoval kvůli častým dotazům občanů příčiny zápachu v posledních dnech. V okolí obce totiž začíná hnojení polí. Podle vyjádření pronajímatele polností bude probíhat ještě zhruba dva týdny. Zaorávání hnojiva do 48 hodin je dodržováno podle všech předpisů.

Hlídky daly motorkářům šle

Mělnicko – Dopravní policisté při kontrolách rozdávali motorkářům reflexní šle. Podle policejní mluvčí Markéty Johnové jsou motorkáři velmi ohroženou skupinou. Ze 137 zkontrolovaných vozidel se dopravních přestupků dopustilo celkem 20 řidičů, z nichž 19 vyřešili policisté udělením blokové pokuty přímo na místě, jeden přestupek byl předán k vyřešení příslušnému správnímu orgánu. Nejčastějším přestupkem byl špatný technický stav vozidla. „Nejvyšší povolenou rychlost překročilo šest řidičů, ve dvou případech nepředložil řidič doklad o pojištění odpovědnosti a v jednom případě neměl u sebe řidičský průkaz. Dva z šoférů řídili pod vlivem alkoholu do jednoho promile,“ řekla mluvčí. Přestupku se dopustil pouze jeden motorkář. Řídil svůj stroj i přes to, že měl pouze převozní registrační značky. Policisté s ním přestupek sepsali a postoupili ho k vyřešení příslušnému správnímu orgánu.

Ilustrační foto.
Opilý muž chtěl odřídit vůz podnapilého kolegy

Hejtmanka míří do Mělníka

Mělník – Středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová má o prázdninách v Mělníku svůj úřední den. Ve středu 9. srpna se s ní mohou občané potkat mezi desátou a šestnáctou hodinou v místním regionálním muzeu, které sídlí v historickém centru města na náměstí Míru.

Kinematograf dělá charitu

Mělník – Kinematograf bratří Čadíků, který zavítal i do Mělníka, je teprve v polovině a diváci již letos přispěli na Konto Bariéry téměř půl milionu korun. Pojízdné filmové promítání brázdí Českou republiku od června do září a dobrovolné vstupné na projekce jde na dobročinné účely. I letos je tento výtěžek určen pro Konto Bariéry. „Spolupracujeme s Kinematografem bratří Čadíků devět let a přineslo nám to téměř pět a půl milionu roku. Věřím, že lidé chodí rádi na Kinematograf i proto, že tím přispějí na dobrou věc. Tak si to vysvětluji já i pan Josef Čadík.

Ilustrační foto
KRIMI MIX: Zlodějku chytili při činu